Augstākās kvalitātes svīteri visbiežāk ir adīti no dabiska materiāla (vai materiālu kombinācijas, kas uzlabo svītera valkāšanas īpašības, piemēram, staipīgumu) un tā adījums nodrošina svītera formas saglabāšanos (to var redzēt pēc kakla daļas un piedurkņu apadījuma).
Rūpējies par saviem svīteriem, sekojot kopšanas pamācībām, un uzglabā svīterus tā, lai tiem netiek klāt kodes - plastmasas maisos (ja vien tev nav ciedrkoka skapja). Neturi svīterus uz drēbju pakaramā, bet glabā tos salocītā veidā.

KAŠMIRS

Kašmira svīteri ir pieejami ļoti plašā cenu, kvalitātes un stilu amplitūdā. Kašmira adījuma biezums bieži vien tiek noteikts pēc dzijas kārtu daudzuma - divas kārtas nozīmē smalkāku adījumu, bet trīs kārtas un vairāk - rupjāku un smagāku adījumu. Izpēti kašmira adījuma kopšanas instrukciju. Parasti kašmira adījumus var mazgāt ar rokām, izmantojot ļoti maigas ziepes, bet pēc tam adījums ir jāizklāj izžūt (mazgāt ieteicams tikai pēc sestās vai septītās valkāšanas reizes).

Kašmira svīteru stili

Modes mākslinieki mīl kašmiru, jo tas ir grezns materiāls. Tev patiks kašmira adījuma pūkainais mīkstums un klasiskā elegance. Lai ietaupītu naudu, ieteicams iegādāties neitrāla stila kašmira svīteri, ko tu varēsi valkāt vairākus gadus pēc kārtas (kašmirs iederas visur, taču tas nav lēts), bet pēdējam modes kliedzienam atbilstošus modeļus pērc tad, ja esi gatava lielākiem tēriņiem.

  1. Kašmira svīteris ar augstu apkakli
    Kašmira svīteris melnā, kamieļdzeltenā vai sniegbaltā krāsā izskatās īpaši eleganti. Šādu apģērba gabalu var kombinēt gandrīz ar jebko, sākot ar vīrišķīga piegriezuma biksēm līdz pat džinsauduma apģērbam. Šādam svīterim noteikti jābūt katras sievietes garderobē.
  2. Kašmira un citu materiālu kombinācija
    Ja tīra kašmira adījums tev šķiet pārāk liela greznība, pamēģini valkāt adījumus, kuros kašmira dzija kombinēta ar citiem materiāliem - zīdu vai vilnu.

  3. Bezpiedurkņu svītera un jakas komplekts
    Lai gan šāds komplekts drīzāk uzskatāms par praktisku kombināciju, nevis jaunākās modes diktētu stilu, tas ir ļoti vērtīgs. Vari valkāt tikai svīteri vai kombinēt jaku ar citām apģērba kārtām.
  4. Tīklveida adījuma svīteris ar V veida kakla izgriezumu
    Vēl viens klasisks apģērba gabals, kas piedāvā plašākas iespējas vilkt vienu drēbju kārtu uz otras (zem svītera pavelc pieguļošu t-kreklu).

VILNAS ADĪJUMI

Vilnas adījumus iedala merīnvilnas (smalkāka adījuma šķiedra, kas ir piemērota tad, ja citi vilnas adījumi grauž), alpakas (stiprs, bet mīksts adījums), aitas vilnas (smalks un mīksts adījums), Šetlendas aitas vilnas (parasti tiek raksturots kā svīteris, kas adīts no rupjākas dzijas) un mohēras (skaists un izturīgs materiāls). Vilnas svīterus uzglabā salocītā veidā un mazgā atbilstoši instrukcijām (dažus vilnas adījumus pat var mazgāt veļasmašīnā).

Vilnas svīteru stili

Vilna ir modes pasaules "komforta" materiāls. Šie mīkstie un siltie svīteri tev noderēs daudzus gadus. Ieteicams iegādāties neitrāla stila (ar augstu apkakli, ar V veida kakla izgriezumu, jakas, svītera un jakas kombinācijas), kvalitatīva adījuma svīterus praktiskās krāsās.

  1. Merīnvilnas svīteris ar augstu apkakli
    Merīnvilnas svīteri var būt ļoti daudzveidīgi, sākot no bezpiedurkņu adījuma, ko vilkt zem vējjakas, līdz pat koši strīpainiem garpiedurkņu svīteriem, kas piemēroti valkāšanai nedēļas nogalēs. Merīnvilna ir supermīksta, bet siluets ar augstu apkakli ir klasika.
  2. Tīklveida adījuma svīteris
    Šāda veida apjomīgāku svīteri vari kombinēt ar šaurām biksēm vai vairākām apģērbu kārtām, kas nekad neiziet no modes.
  3. Vilnas jaka
    Ar jostu savelkama vilnas jaka (līdz augšstilbam vai īsāka) tevi sasildīs jebkurā laikā un piešķirs tev sakārtotu izskatu. Dažkārt vilnas šķiedrai tiek pievienoti elastīgi materiāli, lai radītu slaidāku vizuālo iespaidu (ja tiek vilktas vairākas drēbju kārtas, ir svarīgi neradīt pārāk lielu apjomu). Jaku atsvaidzina tādas sportiskas detaļas kā kapuce.
  4. Svīteris ar ziemeļniecisku adījuma rakstu
    Nekas nav tik piemērots ziemai kā svīteris ar klasisku ziemeļniecisku rakstu. Darbā šādu svīteri vari kombinēt ar smalkākām biksēm, bet nedēļas nogalē - ar džinsiem.

KOKVILNA

Kokvilnas svīterus var valkāt praktiski jebkurā gadalaikā, un tos ir viegli kopt. Turklāt kokvilnas svīteri ir piemēroti valkāšanai kā darbā, tā brīvdienās. Pērkot kokvilnas svīterus, izvēlies jaukas krāsas un interesantus adījuma rakstus. Lielāko daļu kokvilnas svīteru var mazgāt (veļasmašīnā vai ar rokām). Kokvilna ir lieliski piemērota siltākam laikam, kad kašmira vai vilnas adījumi ir pārāk silti.

Kokvilnas svīteru stili

Kokvilnas svīteris spēj aizpildīt tukšumu starp ērtajiem mājas svīteriem un nopietnajām darba drēbēm. Lieliski piemēroti ikvienai, kam vilnas vai kašmira adījumi šķiet pārāk silti.

  1. Strīpaina kokvilna
    Kokvilnas svīteri ir kā kašmira un vilnas adījumu nenopietnāks variants. Koši svītraini kokvilnas svīteri noteikti atsvaidzinās tavu ziemas vidus garderobi.
  2. Tamborēts svīteris
    Tamborēti svīteri izskatās ļoti sievišķīgi un romantiski. Tamborētas var būt atsevišķas svītera detaļas vai rotājumi vai viss svīteris (lieliski izskatās kopā ar tādiem materiāliem kā samts un džinss).

  3. Ar rokām adīti svīteri
    Ar rokām adīts kokvilnas svīteris ir lielisks neformāls ikdienas apģērba gabals.

  4. Kokvilnas svīteris ar kapuci
    Šādi svīteri izskatās īpaši sportiski un ir kā radīti valkāšanai nedēļas nogalēs. Kokvilnas svīterim jābūt diezgan pieguļošam (nekādu lielu apjomu), tas var būt vienkāršs vai rotāts ar uzšūtu emblēmu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!