Foto: Publicitātes foto
Decembris ir svinīgu pasākumu laiks, kad teju katrā nedēļas nogalē ir iespējams rast iemeslu, lai uzpostos un apmeklētu kādu balli, teātra vai operas izrādi vai, ja paveicas, arī brīnumainas decembra kāzas. Neiztrūkstošs elements svinīgā notikuma baudīšanā ir atbilstošs ietērps, un šai gadījumā neaizstājamas ir zināšanas par to, kā posties atbilstoši ģērbšanās etiķetei.

Turpinot aizsākto rakstu sēriju par populārāko dreskodu niansēm, šoreiz piedāvājam šobrīd tik aktuālā Black Tie dreskoda skaidrojumu, kā arī dažas stila idejas.

Black Tie ir svinīgs ģērbšanās stils un bieži vien tiek izvēlēts Ziemassvētku ballēm, kāzām vai teātra pirmizrādēm un citiem oficiāliem vai svinīgiem pasākumiem. Vīrieši šādos gadījumos velk smokingu vai tumšu uzvalku ar klasiska stila kreklu un tauriņu vai kaklasaiti. Savukārt sievietes, pošoties pasākumam, kurā norādīts Black tie dreskods, var izvēlēties vakarkleitu ar nelielu dekoltē vai klasiska piegriezuma kokteiļkleitu, kas nosedz ceļgalus.

Tāpat jāizvēlas svinīgas un greznas rotaslietas – vai nu pamanāma kaklarota vai auskari (ja vien nav izvēlēts rotu komplekts, vajadzētu izvēlēties vai nu kaklarotu vai auskarus), kā arī jāparūpējas par pienācīgu matu sakārtojumu un vakara grimu. Jāpiebilst, ka, izvēloties rotaslietas, pieļaujamas ir arī pērles vai, ja nav vēlmes pēc pamanāmām rotām, neuzkrītošas kaklarotas ar dimanta vai kristālu akcentiem.

Ģērbjoties atbilstoši Black tie dreskodam, var izvēlēties arī greznu kostīmu, taču jāatceras, ka tam ir jābūt no augstas kvalitātes auduma, noteikti nav ieteicami raksti vai apdrukas.

Jāpiebilst, ka sievietes, izvēloties vakarkleitu atbilstoši Black tie ģērbšanās stilam, var variēt ar tās krāsām. Nav obligāti ģērbties melnā, pieļaujami ir arī tumši zilie, tumši zaļie, violetie un sarkanie toņi, kā arī, atsevišķos gadījumos, baltas un pasteļu krāsas tērpi. Noteikti nevajadzētu izvēlēties pārmērīgi atkailinošas kleitas un tērpus no pārlieku koša, apdrukāta un krāsaina auduma.

Tēlu, protams, jāpapildina ar atbilstoša tipa apaviem – augstpapēžu laiviņām vai sandalēm (noteikti aizmirsti par zeķbikšu vilkšanu kurpēs ar atvērtu purngalu) – un rokassomiņu. Piemērotākā un atbilstošākā izvēle būs neitrālas krāsas vai metāliska toņa clutch tipa somiņa, kurā salikt tikai nepieciešamākās lietas vakara baudīšanai.

Neiztrūkstošs Black tie dreskoda elements ir arī atbilstošas virsdrēbes – ērto dūnu jaku un parkas šādās reizēs atstāj mājās, izvēloties elegantu mēteli vai dabiskās, vai mākslīgās kažokādas, smalku apmetni vai elegantu bleizeri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!