Foto: AP/Scanpix
Uzņēmums H&M paziņojis par sadarbību ar Parīzes modes dizaineri Izabellu Marantu (Isabel Marant). Dizainerei ir raksturīgs savdabīgs modes skatījums, viņa ir radījusi plaši atzītu Parīzes modi, portālu "Delfi" informē uzņēmuma pārstāvji. Uzņēmumam H&M Izabella Maranta apņēmusies izveidot savā stilā ieturētu tērpu garderobi, tajā iekļaujot šī brīža aktuālākos apģērbu gabalus.

Kolekcija aptuveni 250 veikalos un tiešsaistes tirdzniecības vietnēs būs pieejama 2013. gada novembrī, un tajā tiks piedāvāti apģērbi un aksesuāri sievietēm un pusaudžiem. Turklāt pirmo reizi Izabella Maranta veidos kolekciju arī vīriešiem.

"Mani ļoti priecē šī sadarbība - H&M strādā ar labākajiem dizaineriem, un šis uzaicinājums man ir aizraujošs pagodinājums.  Es vēlos veidot patiesi reālus tērpu modeļus, ko sievietes labprāt valkā ikdienas gaitās un kam piemīt neliela bezrūpība, kas, manuprāt, ir ļoti raksturīgi parīzietēm - izvēlēties apģērbu, tam nepievēršot īpašu uzmanību, tomēr joprojām izskatīties sievišķīgi pievilcīgām. Kolekcijas pamatā ir šī viegluma un bezrūpības noskaņa. Visus apģērbu gabalus var kombinēt atbilstoši attiecīgā mirkļa noskaņai - mani tērpi veidoti tā, lai ikviens var paust savu personību," teic Izabella Maranta.

"Esam ļoti gandarīti par iespēju uzaicināt Izabellu Marantu kā viesdizaineri sadarbībai ar uzņēmumu H&M. Viņa ļoti mūsdienīgi un moderni apvieno savās kolekcijās dažādus elementus, radot brīvu, vieglu un pilsētniecisku stilu. Viņa fantastiski prot iekļaut modē etniskas detaļas un apliecina retu spēju radīt tādus tērpus, ko cilvēki patiešām labprāt valkā. Mēs esam pārliecināti, ka H&M klienti šo kolekciju uztvers atsaucīgi," saka Margareta van den Boša (Margareta van den Bosch), H&M radošā konsultante.

Izabella Maranta ir dzimusi un augusi Parīzē, un savus apģērbus viņa sāka pārveidot, vēl mācoties vidusskolā. Pabeigusi mācības slavenajā Studio Berçot, Izabella Maranta izveidoja savu modes sistēmu, sākot ar rotaslietu līniju, kuru vēlāk papildināja ar adījumiem, un visbeidzot 1994. gadā radīja sava savdabīgā koptēla kolekciju.

Šobrīd viņa vada starptautiskā līmenī veiksmīgu un atzītu modes namu ar veikalu ķēdi visā pasaulē. Ar katru sezonu viņas bohēmas iedvesmotais elegantais parīziešu stils - bohēmisko un vīrišķīgo elementu pārdrošais apvienojums - kļūst arvien populārāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!