Foto: Shutterstock
Īsās bikses dažādās stila variācijās aktuālas ir vēl joprojām, tomēr to modīgas nēsāšanas "noteikumi" laika gaitā mainījušies. Kā ģērbt īsās bikses ar šiku?

Labi apzināmies, kura ir kritiskā robeža minisvārku garumā, tomēr kā ir ar biksēm? Kā raksta "Purewow" modes eksperti, ar rokām vajag aptvert apakšstilba muskuli – resnāko vietu zem ceļgala. Labais stila tonis ir šo vietu nosegt.

Vēl viens likums, ko likt aiz auss, kad izvēlies šauras īsās bikses – jo to garums tuvāk potītēm, jo labāk. Saskaņo šāda tipa bikses ar bezpapēžu kurpēm, augstpapēžu kurpes un uzspīlētas īsās bikses lai paliek 2012. gadā.

Tomēr tad, kad tiek izvēlētas platās bikses, lieliski izskatīsies augstpapēžu kurpes. Šī kombinācija ir aktuāla šajā gadā, taču tāpat jāsaprot, ka ne vienmēr iespējams un ir vajadzība izvēlēties dienu pavadīt augstpapēžu kurpēs, tāpēc jāprot izvēlēties un sakombinēt tās arī ar ikdienišķām kurpēm (bet ne vasarīgajām pludmales tipa iešļūcenēm).

Tā kā ne visām ir viegli pārslēgties no šaurajiem, uzspīlētajiem džinsiem uz šādiem bikšu dizainiem, vērts pieturēties pie minimālisma un neitralitātes, izvēlēties neuzkrītoša auduma un arī apdrukas bikses, ko ērti sakombinēt arī ar citām jau skapī esošām garderobes detaļām.

Taču tām, kuras vēlas aktuālus un nedaudz īsākus padarīt jau skapī esošos džinsus, vērts apgūt trīs veidus, kā stilīgi uzrotīt džinsus. Tos var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!