Foto: Vida Press
Ja līdz 30 gadiem ikdienā bez bēdu tērpāmies gaisīgās un meitenīgās kleitiņās, lietojot kosmētiku, iztikām vien ar kvalitatīvu tonālo krēmu, pūdera pieskārienu vaigu galiem un nelielu daudzumu tušas, kā arī lūpu spīduma, sabužinājām matus un bijām gatavas doties gan uz randiņu, gan tikšanos ar draudzenēm, tad, gadu skaitam ritot, pamazām jūtamies arvien apjukušākas. Mēs visas zinām, kā vēlamies izskatīties pusmūžā. Būsim greznas, koptas, stilīgi tērptas sievietes, vai ne? Bet, ko darīt starpposmā?

Sievietēm, kurām darbā stingri jāievēro noteikta ģērbšanās etiķete, ir vieglāk, jo vismaz ir saprotams, kas jāvelk uz darbu, bet pārējām dāmām atliek vien šķirstīt modes žurnālus, meklējot atbildes un iedvesmu.

Lai idejas gūt būtu vieglāk, uzzini, kam garderobes veidošanā jāpievērš uzmanība pēc 30 gadu vecuma sasniegšanas, lai izskatītos lieliski un atbilstoši vecumam! Ieteikumus sniedz stiliste Anna Bagdasarjana (Anúsh).

Mode

Pamēģini no jauna paskatīties uz savu apģērba, grima un matu sakārtojuma izvēli! Daudzas sievietes līdz mūža galam valkā tādas drēbes, kādas viņām varētu būt pirkusi mamma. Parasti tas beidzas ar to, ka cilvēks iestrēgst vecmodīgās tērpu, grima un frizūru tendencēs.

Tu taču piekritīsi, ka zilas acu ēnas līdz uzacīm un rozā lūpukrāsa šodien izskatās smieklīgi, bet pagājušā gadsimta 80. gados tieši šāds grims bijis īsts modes kliedziens!

Sievietei vecumā pēc 30 gadiem ir laiks orientēties modes tendencēs - jāseko līdzi izmaiņām un jaunām modes dvesmām. Tas nebūt nenozīmē, ka no papēžiem līdz matu galiņiem jāģērbjas katrā jaunajā tendencē un jākrāsojas pēc modes žurnālos aprakstītajām grima tendencēm, katru sezonu savu izskatu mainot. Taču ir vērts būt lietas kursā un iegādāties savā garderobē dažus aktuālākos modes tērpus.

Krāsas un silueti

30 gados sievietei jau ir jāzina, kas viņai piestāv. Apģērba silueti, kas augumu vizuāli padara slaidāku un rada optisku ilūziju par kāroto "smilšu pulksteni", nav mīts, bet realitāte. Aprodot ar savas figūras īpatnībām, varbūt atklāsi, ka visu mūžu darīji kaut ko nepareizi. Un, ja 25 gadus vecai meitenei tas vēl būtu piedodami, tad sievietei pēc 30 – nē!

Runājot par krāsām – veiksmīgi nomaskēt tumšos lokus zem acīm var ar konsīleri, taču to var izdarīt arī ar pareizi piemeklētu acu ēnu toni un apģērbu krāsu. Tas pats attiecas arī uz grumbiņām un ādas vizuāliem defektiem un to maskēšanu.

Krāsām apģērbā un grimā ne tikai jāatbilst izskatam, bet arī sievietes ikdienai – tās mērķiem un uzdevumiem, kurus sev izvirzi Jāatceras arī, ka katrai krāsai piemīt sava psiholoģiskā ietekme un krāsu terapija eksistē ne bez iemesla.

Ja pašai ir grūti uz sevi paskatīties no jauna skatpunkta un nomainīt ieradumus, pēc palīdzības vari vērsties pie profesionāla stilista, kurš sniegs konsultāciju un palīdzēs tikt galā ar krāsām un siluetiem reizi pa visām reizēm!

Aksesuāri

Jo vecāka ir sieviete, jo dārgākiem jābūt aksesuāriem! Tāpēc aizmirstiet par lēto bižutēriju, tā padara koptēlu mazāk interesantu un bojā praktiski visus oriģinālus salikumus tērpu ansamblī.

Nekautrējies valkāt dažādus rotājumus un aksesuārus, tie ne tikai papildina tēlu, padarot to pilnīgāku, bet arī piešķir rozīnīti to īpašniecei!

Pievērs uzmanību dabiskiem akmeņiem un aksesuāriem, kas izskatās kvalitatīvi, bet patiesībā nemaz nemaksā lielu naudu.

Nebaidies no spilgtām krāsām! Pat, ja sulīgas krāsas jums nepiestāv un fuksijas krāsas kleita padara jūs bālāku, spilgta somiņa vai apavi papildinās un atdzīvinās pat vienkāršāko tērpu.

Grims un kosmetoloģija

Aizmirsti par nekoptu seju pat dienā un mājās! Vizīti pie kosmetologa pārvērt par rituālu – vien pāris stundu mēnesī, ja tas ir iespējams, velti sevis lutināšanai! Tāpat iemācies uzklāt vienkāršu, bet tev piestāvošu grimu un neslinko praktizēties katru dienu, pilnveidojot to līdz nevainojamam rezultātam!

Matu sakārtojums

Šajā vecumā metode vienkārši izmazgāt matus un atstāt "gan jau paši izžūs kaut kā" vairs nederēs. Kopti mati ir sievietes vizītkarte! Konsultējies ar savu frizieri par iespējamiem matu sakārtojumiem un neatkarīgi no tā, kurp dodies – pēc iespējas rūpējies, lai mati izskatītos kopti un kārtīgi. Atsakies no ierastās astes par labu jauniem un veidošanā viegliem variantiem.

Rezultāts

Atceries – tu esi individuāla, otras tādas nav! Tāpēc izpēti sev interesējošos jautājumus internetā, vērsies pie profesionāļiem, neaizmirsti arī par savu radošumu un veido personisku stilu. Neatkarīgi no vecuma esi apbrīnojama un nedaudz iemīlējusies sevī!

Modes bloga Who What Wear stila ieteikumi sievietēm pēc 30 gadu sasniegšanas

Apģērbam ir jāpieguļ

Viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem stila veidošanā ir prasmīga apģērba piemeklēšana. Tam ir jāpieguļ, piegriezumam "sēžot uz auguma" nevainojami. Ja vīles nav taisnas, piedurknes ir pārāk platas vai apģērbs krūtīs ir par šauru, kleita, neraugoties uz tās pievilcību tās skatlogā, tur arī ir jāatstāj!

Saskaņa ar tavu iekšējo būtību

Jo ātrāk atvadīsies no paraduma ikdienas stilu veidot, lai atbilstu sabiedrības priekšstatam par tevi, jo labāk! Apģērbiem, ko izvēlies, jāatspoguļo tava iekšējā pasaule un individualitāte. Ja esi maiga un romantiska būtne, ādas bikses, baikeru zābaki un žakete ar izteiktu plecu līniju tevi nepadarīs par drosmīgāku un uzņēmīgāku sievieti – šis apģērbu salikums visdrīzāk liks justies vien neērti un pat smieklīgi.

Investē kvalitātē

Lai ikdienas apģērbs vienmēr izskatītos kvalitatīvs un rūpīgi saskaņots, investē līdzekļus tērpos, ko valkāsi visbiežāk. Vismaz vienam tava koptēla elementam būtu jābūt teju nevainojamam. Atsevišķas detaļas un akcentus vari radīt, izmantojot arī, piemēram, izplatītāko apģērbu veikalu tirgotās preces, kas atbilst vispārējām modes tendencēm.

Atbilstība profesijai

Lai nepieļautu jau iepriekš minēto kļūdu, apģērbam joprojām atgādinot par desmit un vairāk gadus senu pagātni, rūpējies, lai tavs ikdienas tēls atbilstu tavai profesijai un dzīves stilam kopumā!

Diezin vai augsti papēži būs veiksmīga izvēle, ja ikdienu pavadi, tiekoties ar klientiem un daudz staigājot. Savukārt košs krekliņš ar provokatīvu apdruku noteikti neiederēsies tavā tēlā, ja cītīgi tiecies pēc paaugstinājuma amatā visnotaļ konservatīvā uzņēmumā.

Uzņemies risku

Vien tāpēc, ka kļūsti vecāka, tev noteikti nav jāatsakās no drosmīgām izvēlēm un neordinārākām tērpu detaļām! Izvēlies šos akcentus pārdomāti, tai pat laikā ļaujoties eksperimentēšanai un jaunatklāšanas priekam!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!