Foto: Shutterstock
"Man nepiestāv brilles" – tas ir kārtējais mīts, ko cenšamies sev ieskaidrot, jo, patiesību sakot, galvenais ir izvēlēties sejas formai atbilstošās brilles un tās izskatīsies gana labi. Liec šos padomus aiz auss, izvēloties optiskās vai saulesbrilles! Paldies "Reader's Digest" ekspertiem par atgādinājumu.

Apaļai sejas formai sejas garums un platums ir gandrīz vienāds vai tuvu tam, kā arī vaigu daļā seja ir platākā. Šādai sejas formai piestāvēs brilles, ar asākiem stūriem, tātad labi izskatīsies, piemēram, taisnstūra formas brilles. Uzsvaru vajadzētu likt uz izteiksmīgiem rāmjiem. Šāda forma izcels vaigu kaulus un konturēs sejas pantus kopumā.

Sirdsveida sejas formas īpašniecēm ir ovālam līdzīga seja ar manāmi šaurāku, smalkāku zoda daļu. Tā kā šī sejas forma ir ļoti izteiksmīga, eksperti iesaka izvēlēties brilles ar vienkāršiem, klasiskiem rāmjiem. Tomēr centies izvairīties no pārāk asām kontūrām, dodot priekšroku apaļīgākām formām.

Ovālai sejas formai pieres daļa būs nedaudz platāka kā zods, vaigu kauli izteiktāki. Sejas ovāls noapaļots un zoda virzienā lēzeni kļūst šaurāks. Stila eksperti skaidro, ka šajā gadījuma sejas forma burtiski atļauj paspēlēties ar dažādiem interesantiem dizainiem un viss izskatīsies gana labi – pat lielas un samērā uzkrītošas brilles.

Kvadrātveida sejas formai piere, vaigu kauli un žokļa līnija būs vienādā platumā. Raksturīgākā iezīme – izteikta vaigu kaulu līnija. Ar šādu sejas formu atrast piemērotas brilles var būt izaicinājums, tomēr viss ir iespējams. Vari izmēģināt taisnstūra brilles ar tumšiem, pamanāmiem rāmjiem. Vai arī mēģināt radīt harmoniju, izvēloties apaļas formas rāmjus. Šeit patiešām būs nepieciešams pielaikot konkrētas brilles un izvēlēties sirdij tīkamākas.

Dimanta, trijstūra un rombveida sejas formās dominē leņķi. Tām, kurām ir izteikta žokļa līnija, perfekti piemērotas būs aviatoru tipa brilles, jo tās veido līdzsvaru un ievieš harmoniju.

A post shared by Nicole ❤ (@nicolekathlen_) on Feb 7, 2016 at 9:24am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!