Foto: Shutterstock

Iespējams, esi jau pārskatījusi savu garderobi un, tuvojoties pavasarim, vēlies tajā ieviest pārmaiņas, taču sapratnes par to, ar ko sākt, nav. Frizūras maiņa un uzdrošināšanās vilkt līdz šim neizmēģinātus tērpu fasonus un krāsu salikumus šķiet vilinoša, taču kā tieši atrast to, kas ne tikai piestāv vislabāk, bet arī liek justies ērti savā jaunajā veidolā?

Šai sakarā lieti var noderēt stilista konsultācija, tomēr, jāatzīst, vien retā sieviete ir informēta par šī pakalpojuma cenām, būtību un konsultācijas norisi kopumā.

Šai sakarā, lai noskaidrotu sev interesējošus jautājumus, vērsāmies pie stilistes Līvas Puriņas, uzzinot, kā tieši norit tikšanās ar profesionāli un kā stilists var palīdzēt mainīt ierasto tēlu.

"Stilists palīdzēs jums izveidot individuālu vizuālo tēlu atbilstoši personībai, profesionālajai darbībai, dzīves stilam, ķermeņa uzbūvei, sejas formai un gaumei.

Pirmā tikšanās reize nereti ir pieejama bez maksas un tā ir veltīta, lai klients varētu iepazīties ar stilistu, savukārt stilists - noskaidrot cilvēka mērķus, vēlmes un sastādīt plānu to sasniegšanai," skaidro stiliste, raksturojot konsultācijas norisi.

Kad mērķi ir sastādīti, klients un stilists vienojas par plānu, kādā tie tiks izpildīti. Katram jomas profesionālim pieeja var būt individuāla, tomēr piedāvāto konsultāciju vidējie izcenojumi ir šādi:

  • Stila konsultācija figūras tipa noteikšanai un vizuālā korekcija - aptuveni 40 eiro;
  • Stila konsultācija – klienta krāsu paletes noteikšana - 30 eiro;
  • Stila konsultācija par dekoratīvās kosmētikas uzklāšanu – 40 eiro.

Kā uzsver Puriņa, jomas profesionāļu vidū minēto pakalpojumu cenas var variēt, tomēr piemērota apģērba un aksesuāru piemeklēšana atbrīvo no nevajadzīgu lietu pirkšanas, ļaujot līdzekļus ietaupīt ilgtermiņā, kā arī prasme komplektēt apģērbu ar aksesuāriem atbilstoši konkrētā cilvēka figūras un krāsu tipiem, lieti noderēs, izpētot veikalu piedāvājumu.

"Standarta stila konsultācijas noslēgumā stilists var sagatavot arī viegli uztveramu materiālu, kas turpmāk palīdzēs ikdienā atcerēties stilista ieteiktās nianses savas garderobes veidošanā.

Materiālam arī tiek pievienoti speciāli sagatavoti vizuāli piemēri – kā komplektēt apģērbu tieši klienta auguma un krāsu tipam, kas ir īpaši noderīgi, ja zināšanas par apģērbu fasonu un krāsu saskaņošanu ir minimālas," rezumē stiliste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!