Foto: DELFI

22. aprīlī jau septīto gadu Tvīda brauciens pulcēs simtiem uzposušos velobraucēju un modes cienītāju. Tā galvenā tradīcija ir veclaicīgo velosipēdu un īpašo retro tērpu parāde.

Tomēr, lai piedalītos parādē, nepieciešams arī piemēroti saģērbties – sākot ar 19. gadsimta frakām un vakarkleitām, beidzot ar sešdesmito gadu rokenrola modi. Kā katru gadu, arī šogad izcilāko tērpu autoriem būs sarūpētas īpašas balvas.

Ja velosipēds jau sagatavots, bet trūkst ideju, kā uzposties, bet tērpu īrei par vēlu, iespējams, iedvesmoties palīdzēs daži piemēri no pagājušajiem gadiem.

Ja jāiztiek tikai ar to, kas atrodams drēbju skapī, lieliski izskatīsies, piemēram, punktoti svārki, kas sniedzas pāri ceļiem. Kombinācijā ar blūzīti ar žabo vai lielu pušķi izskatīsies lieliski. Ja garderobē nav blūzītes ar akcentētu krūšu daļu, vari talkā ņemt kādu lakatiņu un to sasiet pušķī.
Foto: DELFI

Runājot par punktoto modi, tā kā tā ir aktuāla arī šobrīd, iespējams, jau esi iegādājusies kādu kleitu vai citu apģērbu detaļu. Šis būs īstais laiks, lai to uzģērbtu.
Foto: LETA

Tvīda pasākumam piestāvēs arī vintāžas stila žaketes, kuras, starp citu, ir arī modē šobrīd.
Foto: DELFI

Bezizejas situācijās lieliski var izmantot arī kādu melno kleitu, ko saskaņot ar baltu pērļu kaklarotu un kādu fifīgu aksesuāru.
Ja jau "ieziemotas" aukstajā laikā izmantotās kažokādas, ko sievietes arī mūsdienās mēdz aplikt ap kaklu dzestrākajos ziemas rītos, droši var sameklēt tās un iznest saulīte šajās brīvdienās.
Foto: DELFI

Vērts padomāt arī par galvassegām un rotājumiem. Varbūt mammu un vecmāmiņu pūra lādēs saglabājušās kādas interesantas cepures, kas nudien atbilstu šim pasākumam, vai arī izmanto kādu galvasrotu, kas aktuālas bija gan tajos laikos, gan mūsdienās.

Ja skapī tomēr nevari atrast neko piemērotu, bet šodien ir dažas brīvas stundas, kādu stila pērli vari mēģināt atrast lietoto apģērbu veikalos. Iepazīsties ar padomiem, lai došanās "medībās" būtu rezultatīva.

Lūk, arī atskats uz pērnā gada spilgtākajiem tērpiem Tvīda braucienā.

Pulcēšanās Tvīda braucienam sāksies no plkst. 14:00 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, bet pats brauciens sāksies plkst.16.00 un šogad tas vedīs cauri Pārdaugavai, bet noslēgsies K. K. fon Stricka villā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!