Tu nesen esi atklājusi, ka gaidi bērniņu. Apsveicam! ...Agri vai vēlu tev būs vajadzīga īpaša garderobe. Ar ko lai sāk? Sniedzam dažus padomus, kā iegādāties atbilstošu apģērbu, kas ļaus labi justies grūtniecības periodā.
Piemeklējot sev grūtnieču apģērbus, tev nav jāpērk lielāki izmēri, jo tavas rokas un kājas taču neaug garākas! Labi pašūti apģērbi topošajām māmiņām ir speciāli gatavoti, lai atbilstu ķermeņa izmaiņām grūtniecības laikā – bieži vien tajos iestrādātas nelielas jostas un sprādzītes, ar kurām vēlāk, pēc bērna piedzimšanas, apģērbu var atkal piemērot savai figūrai.

Savukārt, iegādājoties apģērbu korpulentām sievietēm, kas nav grūtnieču apģērbs, tev jāpērk vienu vai divus izmērus lielāks tērps, jo tie netiek pašūti, lai būtu īpaši atbilstoši grūtniecības laikam.

Ja grūtniecības laikā baidies izskatīties resna, it īpaši, ja tev iepriekš jau bija problēmas ar lieko svaru, tad to var novērst ar dažiem knifiem. Lai justos ērti jaunajā apģērbā, iepirkšanās laikā ievēro sekojošos ieteikumus:

1. Neizvēlies aizpogājamus vai ar rāvējslēdzēju slēdzamus apģērbus, jo šādas aizdares var spiest un traumēt ādu, kad vēders augs lielāks. Šņorējamas aizdares vai gumijas jostasvieta taču nesagraus tavu stilu. Ja gumija sāk spiest vēderu, tad vienkārši pavelc to zemāk uz vēdera lejasdaļu. Kurš gan pamanīs atšķirību?

2. Iegādājies kleitas un topus ar paaugstinātu jostasvietu, kas izceļ tavu vēderu, nevis tuklumu, kas pastiprinās grūtniecības laikā. Arī grūtniecības laikā valkā to, pie kā esi pieradusi; neatsakies no krāsām un stila, kas vislabāk atbilst tavai personībai!

3. Necenties ietaupīt uz kvalitātes rēķina. Vairums sieviešu grūtniecības perioda sākumā iegādājas tikai nedaudz speciālo apģērbu, kas būs nepieciešami šajā laikā. Šos apģērbus tu vilksi regulāri un tos nāksies ļoti bieži mazgāt. Tādēļ nevajag iegādāties sliktas kvalitātes apģērbus, pretējā gadījumā tie ātri vien sadils vai zaudēs krāsu.

4. Grūtnieču apģērbi topošajai māmiņai izskatās labāk nekā parasto apģērbu lielākie izmēri, jo grūtnieču stila drēbēm ir platāka vidukļa daļa, bet tērpa apakšmala ir šaurāka, turpinot slaido līniju.

5. Valkā garas vestes, kuras vari vilkt pār T krekliem, blūzēm, džemperīšiem, lai pagarinātu siluetu. Nebaidies izcelt savu vēderu.

6. Kā skaistu un izteiksmīgu aksesuāru vari iegādāties šalles, ar kurām papildināt savu stilu gan pie kleitām, gan bikšu kostīmiem.

7. Nevalkā plandošus kaftanus vai naktskreklu tipa bezizmēra kleitas. Šādi tērpi tikai vēl vairāk piesaistīs apkārtējo cilvēku uzmanību taviem centieniem noslēpt savu figūru.

8. Piemeklē apģērbus, kuru detaļas rada slaidāku izskatu. Izvēlies topus ar V veida vai dziļu dekoltē, un piedurknes ar pietiekoši brīvu plecu daļu, kas netraucē kustību brīvību. Blūžu un T kreklu apakšmalai vajadzētu būt zemākai par gurnu daļu. Lieliska izvēle ir tunikas.

9. Tērpiem ieteicams vienkāršs A veida piegriezums ar iešuvēm zem krūšu līnijas, lai izceltu grūtnieces figūru. Vēlamas detaļas, kas apģērbu padara vaļīgāku, piemēram, šķēlumi sānos vai aizmugurē un ieloces muguras vidusdaļā.

10. Bikses vēlamas ar sašaurinātām vai taisnām starām, ar slīpām kabatām sānos. Platās biksēs tu neizskatīsies slaida. Adītās biksēs tu varēsi kustēties brīvi un graciozi.

11. Savai grūtnieces garderobei izvēlies tīras, sulīgas krāsas vai izteiksmīgus pasteļtoņus. Aizmirsti par klīrīgiem bumbuļu, skotu rūtiņu vai aizkarauduma puķīšu rakstiem, kā arī “saburzītajiem” audumiem. Nebaidies valkāt košus apģērbus.

12. Dod priekšroku elastīgiem, adītiem un staipīgiem audumiem ar likru, neilonu, džersiju. Grūtnieces apģērbiem vēlami sevišķi smalki un mīksti audumi, un pēc iespējas mazāk tādu lieku un āķīgu aksesuāru kā pogas, lentes, sprādzes un jostas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!