Foto: Shutterstock
Mūsdienās, kad laiks ir tik ļoti svarīgs un dārgs, cilvēki sāk meklēt dažādas iespējas, kā ierastās lietas veikt pēc iespējas ātrāk un ar mazāku piepūli. Nav noslēpums, ka no rītiem vai pirms saviesīgiem pasākumiem lielu daļu uzmanības un arī dārgā laika patērē tieši grima uzklāšana.

Taču arī šajā jomā sievietes ir atradušas alternatīvas, kā laikietilpīgo procesu atvieglot. Talkā ir nācis permanentais grims. Taču kas ir tās pamatlietas, kuras būtu vērts zināt pirms tā izmēģināšanas? Par to stāsta "BABOR beauty SPA" kosmetoloģe Kristīne Jakovļeva.

Pirms un pēc

"Pirms tam vajag noskaņoties, ka sāpēs," smejoties saka kosmetoloģe. Bet kopumā speciāliste izceļ to, ka katram meistaram ir savs viedoklis, tāpat arī saviem klientiem viņa nekādus īpašus rituālus vai darbības pirms procedūras neliek veikt.

"Pēc procedūras nedrīkst iet saunā, solārijā un baseinā tik ilgi, kamēr jutīgās vietas nav sadzijušas, kas ir aptuveni četras līdz piecas dienas. Principā, viss, kas ir pārāk slapjš, kā arī pārāk karsts, ir izslēgts," par aizliegumiem pēc procedūras stāsta kosmetoloģe.

Noturība

Runājot par to, cik permanentais grims ir noturīgs, "BABOR beauty SPA" speciāliste min, ka tā noturība ir individuāla. "Tas ir atkarīgs arī no tā, kāda ir āda un cik ļoti cilvēks mīl saulīti. Jo vairāk cilvēks iet saulē, jo arī vairāk tā balina pigmentu. Tāpat arī – jo vecāks cilvēks, jo permanentais grims, teorētiski, turas ilgāk," atzīst Jakovļeva, piebilstot, ka tiem, kuriem āda ir sausāka, nereti arī vielmaiņa ir lēnāka, taču jaunām meitenēm vielmaiņa ir ātrāka, tādēļ arī pigments tiek ātrāk izvadīts no organisma.

Kosmetoloģe ir nonākusi pie atziņas, ka permanentās kosmētikas kalpošanas laiks kopumā ir krietni sarucis. Jakovļeva atceras, ka pirms kādiem 20 gadiem, permanentais grims turējies teju desmit gadus, taču tagad tas turas pusotru vai divus gadus. "Tagad visas krāsas ir eko un bio. Noturības laiks ir mazāks, taču krāsas ir ļoti saudzīgas," skaidro speciāliste.

Process ir atgriezenisks

Ja kādu iemeslu dēļ pēc procedūras veikšanas esi pārdomājusi, ka šis ir tieši tas, kas bija vajadzīgs, nevajag raizēties, jo mūsdienās šai procedūrai iespējams veikt arī atgriezenisku procesu. Speciāliste stāsta, ka ar lāzeri var noņemt pat īstos tetovējumus, kur nu vēl šādus niekus.

Arī Jakovļevas pieredzē bijis gadījums, kad bijis vajadzīgs atbrīvoties no permanentā grima, kas jau ir pabalējis. To viņa darījusi ar speciāla pīlinga un balinošu masku palīdzību. Pēc pāris procedūrām rezultāts tika sasniegts un permanentais grims izbalēja. "Protams, ja uzlikts kāds melnais tonis, to varētu būt grūtāk noņemt, taču, ja piemēram, uzacīm bijis brūns vai pelēcīgs tonis, tie padodas diezgan viegli," skaidro kosmetoloģe.

Ja esi no tām, kura vēlas permanento grimu izmēģināt laika resursu taupīšanas dēļ, izmanto vēl vienu skaistumkopšanas un laika ekonomēšanas palīglīdzekli: ToBook.lv. Tajā ātri un ērti var rezervēt pakalpojumu uz dažādām procedūrām. Izmēģini!

Rezervēt permanento grimu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!