Foto: Shutterstock
Viena no garderobes sastāvdaļām rudenim, kas gandrīz katrai lēdijai atrodas skapī, ir mētelis. Kāda izvēlas neitrāla toņa tvīda mēteli, savukārt cita – priekšroku dod košas krāsas zvērādas virsdrēbei. "Viņa" apkopojusi vairākas stilīgas versijas, kā valkāt savu rudens mēteli, lai izmantotu to pēc iespējas vairāk variācijās.

Mīksts mētelis ar džinsiem un īsajiem zābakiem

View this post on Instagram

A post shared by Fashion Canadians (@fashioncanadians) on Jan 26, 2018 at 5:27am PST

Džinsi ir lielisks apģērba gabals, ko pieskaņot ne tikai īsajiem zābakiem, bet arī rudens mētelim. Virsdrēbe var būt īsāka, garāka vai radīta dažādos audumos, piemēram, tvīda vai pat ādas – rudenim piestāv ne tikai neitrālie toņi, bet arī kas košāks. Tieši spilgtas krāsas mēteli var lieliski kombinēt ne tikai ar džinsa, bet arī cita auduma biksēm vai svārkiem, kā arī spožiem zābakiem.

Mētelis ar svārkiem vai kleitu

View this post on Instagram

A post shared by Mary Orton (@maryorton) on Dec 11, 2017 at 7:05am PST

Dažkārt var šķist, ka vēsākajos mēnešos ikdienas gaitās ērtāk būs doties tieši biksēs, taču arī biezāki svārki vai kleita ir tikpat lieliska izvēle. Ja vēlies pieskaņot mēteli, piemēram, ādas svārkiem, atceries par apģērbu garumiem – pavisam īss mētelis un arī svārki var atstāt nenobriedušas sievietes iespaidu. Tomēr klasiska garuma mētelis zem ceļa un vidēja garuma kleita var būt ne tikai šarmants veids, kā doties uz darbu, bet, pieskaņojot spožākus aksesuārus, arī izcils rudens ballītes tērps.

Krāšņs vai neordinārs akcents virs mēteļa – josta

View this post on Instagram

A post shared by Blair Eadie / Atlantic-Pacific (@blaireadiebee) on Oct 23, 2018 at 12:18pm PDT

Arī platāka, šaurāka vai kā īpaši veidota josta var būt lielisks mēteļa papildinājums. Pieskaņo virsdrēbei atbilstošāko akcentu un izmēģini jostu uzlikt tieši virs mēteļa. It īpaši, ja mētelis šūts vai iegādāts tieši uz auguma, josta izcels tavu vidukli un iezīmēs sievišķīgākas līnijas. Savukārt detaļām bagāta josta var būt stilīgs papildinājums visam koptēlam.

Mētelis un silta šalle

View this post on Instagram

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on Nov 2, 2018 at 5:03pm PDT

Vēl viens veids, kā rudenī izcelt savu mēteli ir izvēlēties neordināru šalli, piemēram, krāšņās krāsās un rakstos. Koptēls ne tikai izskatīsies rudenim atbilstošs, bet tajā varēsi justies arī patiesi silti un ērti vēsajās dienās. Tāpat klāt vari pieskaņot, piemēram, bereti, kas šajā gadā atgriezusies stilīgāko aksesuāru sarakstos, vai klasisku adīto cepuri.

Vaļējs mētelis ar adītu džemperi vai bītleni

View this post on Instagram

A post shared by Sonia Lyson (@sonialyson) on Oct 31, 2018 at 1:26pm PDT

Viens no vēso gadalaiku sabiedrotajiem apģērbu ziņā ir silts džemperis, kas lieliski saskan arī ar mēteli. Ja laikapstākļi ir labvēlīgi, vari atvērt virsdrēbi, lai tā atklāj mīkstā adījuma rakstus vai modīgās detaļas, piemēram, metāliskas pogas. Vienmēr aktuālas ir arī bītlenes dažnedažādās krāsās. To stāvā apkakle ir arī lielisks sildošais elements un glauni izskatās, piemēram, zem tvīda mēteļa.

Krāsās ir spēks

View this post on Instagram

A post shared by Fashion Canadians (@fashioncanadians) on Jan 21, 2018 at 7:18pm PST

Mūsdienās mētelis var būt šūts ne tikai no dažādiem materiāliem, piemēram, ādas un vilnas, bet arī plašos krāsu piedāvājumos – sākot no klasiski melnā un pelēkā, beidzot ar sarkanas krāsas kažokādu. Atliek vien izvēlēties sev atbilstošāko, kas iederēsies kopējā garderobē un arī atbalstīs ikdienas aktivitātes.

Savukārt šajā rakstā izzini piecus dažādus variantus, kā stilīgi valkāt siltos rudens džemperus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!