Foto: Shutterstock
Gaisā jau virmo pavasara noskaņas, tāpēc aktuāls paliek jautājums par to, kādas drēbes izvēlēties šajā sezonā un kas būs aktuāls. Lai izprastu zīmīgākās modes tendences, vaicājām padomu "Fašionistes bloga" autorei un "COS" stilistei Kristai Timzei.

Kombinezons

Kombinezons – vēsturē zināms kā vīrieša darba apģērbs, kas tika valkāts, lai netīrā darba darītāji nenosmērētos. Dāmas kā modes apģērbu to sāka nēsāt 70. gadu otrajā pusē un tad 90. gados.

Sagaidot šo pavasara sezonu, kombinezons nav atkāpies no modes aktualitāšu podesta un Timze to iesaka valkāt pat iemīļotās kleitas vai svārku vietā.

Bikškostīmi


20.gadsimta 30. gados pirmo reizi uz ielām parādījās sievietes bikšu kostīmos, kas toreiz izraisīja sašutumu. Un tikai 70. gados tā beidzot tika prezentēta kā absolūti normāla parādība sieviešu garderobē. Mūsdienās neatkarīgas modes dāmas skapis vairs nav iedomājams bez šī apģērba gabala, tādēļ šis gaidāmais pavasaris būs īstais laiks, lai izraudzītos kvalitatīvu bikškostīmu.

A post shared by STREET STYLE (@streetstyled) on Jan 28, 2016 at 12:12pm PST

Trencis

Pasteļtoņi

A post shared by streeTrends (@streetrends) on Nov 12, 2017 at 11:10pm PST


Viens no pavasara vēstnešiem modē ir pasteļtoņi. Viegluma un sievišķības izpausme, uzsver Timze. Tomēr šoreiz pasteļtoņi tiek piedāvāti garšīgā veidā, iedvesmojoties no saldējuma bumbu toņiem – ceriņu, rožu rozā, citrona un debesu zilo toņu maigās nianses. Tieši tāpat, runājot par 2018. gada modi, stāstīja stiliste un dizainere Iveta Vecmane.

A post shared by streeTrends (@streetrends) on Jan 31, 2018 at 9:14pm PST

Lavanda

A post shared by Sabina (@almasova_s) on Sep 12, 2017 at 11:28am PDT

Rūtis


Modes aktualitāte, kas parasti asociējas ar rudens/ziemas sezonu. Tomēr rūtis ir pārkāpušas ierasto slieksni un nu ir viena no gaidītās pavasara sezonas "must have" tendencēm it visur – apģērbā, aksesuāros un pat interjerā.

A post shared by Aliya (@al_d_blog) on Feb 18, 2018 at 9:23pm PST

Bārkstis

A post shared by INHERIT (@inherit.the6) on Jan 22, 2018 at 11:29am PST


Bārkstis ir pārsteidzošākā atgriešanās modes aktualitāšu sarakstos. 70. gadu hipiju un bohēmas tendence, kas atkal parādījusies, pateicoties vasaras festivāliem.

A post shared by INHERIT (@inherit.the6) on Feb 19, 2018 at 6:50pm PST

Mirdzums

Augstais viduklis

Gurnu soma

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!