Čau! Te konkurss par un ap stilu! Pēc teorētiķu uzskata, stils nosaka piederību pie kāda noteikta kultūras slāņa, laikmeta un/vai kultūras kopības. Stils, ko varētu nosaukt arī par individuālu pazīmju kopumu, izpaužas ne tikai formā, bet arī saturā.
Jā, un tieši stils ir tas, kam tie abi jāapvieno.

Var jau dārgakmeņus iešūt krēsla atzveltnē, vienīgi, lai par tiem papriecātos vai arī, lai tos vienkārši ieraudzītu, katru reizi vardarbīgi jāuzšķērž šī krēsla atzveltne. Kaut gan arī tas var būt stils... Un aitādas segas nevajadzētu uzglabāt ledusskapjos... Kaut gan... arī tas var būt stils. It īpaši, ja šis ledusskapis nedarbojas.

Tātad konkurss jeb “DELFI stila sacīkstes”, kurā uzvarēt iespējams jebkurai stilīgai sievietei. Ar noteikumu – viņai jābūt vis-pašai-super-stilīgākajai. Un vēl ir otrs nosacījums – viņai jābūt DELFI lasītājai.

Pirmkārt, tāpēc, lai varētu iepazīties ar “DELFI stila sacīkšu” jautājumiem, kas apskatāmi tālāk Stiladromā, un otrkārt, lai varētu atsūtīt pašas sacerētu, no dzīves ņemtu un gluži patiesu īso stāstu, eseju vai dzejoli par savu ģērbšanās stilu, kas ir visstilīgākais no stilīgākajiem, un dzīvesveidu, kuru būtu iespējams noraksturot gluži tāpat.

Ja Tu atbilsti iepriekšminētajiem noteikumiem, pienācis laiks atsūtīt mums stilīgu aprakstu, kurā atklātos tieši Tava stila noslēpums!

Ironisks piemērs.

Kā savu galveno stila atribūtu Tu esi izvēlējusies enkuru. Nēsā tikai zilibalti svītrotus krekliņus vai džemperus un jūrnieku stila cepures ar pušķiem galos. Tavu miesu rotā trīs stilīgi tetovējumi trijās tikpat stilīgās vietās: kuģis uz lāpstiņas, enkurs uz pleca un vīriešu dzimuma nāra (tātad - nāris) uz vēdera.

Tu dzīvo jūras krastā un Tavā ēdienkartē dominējošais produkts ir zivis. Kas attiecas uz interjeru, vannas istabā pie sienas vienmēr gatavībā ir glābšanas riņķis, dzīvojamā istabā savā nodabā skraidelē jūrascūciņas, grāmatu plauktos izvietoti okeāna gliemežvāki un koraļļu gabaliņi, pie sienas karājas naivisma stila glezna ar kuģi vētrā, bet guļamistabā gultas vietā atrodas divvietīgs plosts...

Un tagad jau iepriekš pieminētais Stiladroms, kas palīdzēs Tev piepildīt savu īsstāstu, eseju vai dzejoli ar saturu:

  • Vispirms iepazīšanās: nosauc savu vārdu vai iesauku.
  • Kādi ir galvenie un neiztrūkstošie Tava stila atribūti?
  • Kādus upurus Tev ir prasījusi pieturēšanās pie izvēlētā stila?
  • Vai Tu pārzini sava stila vēsturi – īsumā pastāsti, kuri ir šī stila autori un dīvas? Kurš ir (bija) šī stila ziedu laikmets?
  • Kādu cilvēku, Tavuprāt, var saukt par stilīgu?
  • Vai Tu pazīsti savus stila biedrus? Vai jums ir sava pulcēšanās vieta?
  • Nobeigumā vēlams (bet ne obligāti) norādīt dažas adreses šim stilam veltītām lappusēm internetā.

Atceries - šis NAV apģērbu konkurss, bet gan stila konkurss, tādēļ sacensties var jebkura sieviete, kurai ir savs oriģināls pasaules uzskats, kas arī nosaka apģērba, dzīvesveida, mājas iekārtošanas, transporta līdzekļa utt. izvēli un attieksmi pret lietām, cilvēkiem, mākslu...

Konkurss jau ir sācies un turpinās līdz 2001. gada 31. janvārim! Ir pienākušas vairākas interesantas vēstules, taču publicēsim tās konkursa noslēgumā. Savam garadarbam vari pievienot savu bildi, bet ja tādas nav, paziņo, ka visas bildes ir pazudušas. Ja būsi viena no stilīgākajām, Tevi nobildēs DELFI fotogrāfs.

Kādas būs balvas?

Trešās vietas ieguvēja saņems skaistumkopšanas salona KOLONNA dāvanu karti solārijam 10 latu vērtībā, otrās vietas ieguvēja saņems dāvanu karti 10 latu vērtībā kosmētikas salona KOLONNA apmeklējumam (varēsi izvēlēties sejas un ķermeņa masāžu, grimu vai maskas utt.).

Ja tiksi atzīta par vis-pašu-super-stilīgāko DELFI lasītāju, varēsi saņemt galveno balvu – dāvanu karti Ls 30 vērtībā salona KOLONNA frizētavas apmeklējumam (varēsi izvēlēties matu griešanu, veidošanu, krāsošanu, matu atveseļošanas programmu, matu pieaudzēšanu, karstās šķēres, nagu dizainu un pieaudzēšanu, manikīru, pedikīru utt.).

Neatkarīgi no konkursa rezultātiem, ikviena no jums var iegādāties KOLONNAS dāvanu kartes - sākot no Ls 5. Lai uzzinātu ko sīkāk, zvaniet pa tālruni 7332349 Zanei Eniņai.

Vēstuli sūti uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv ar norādi - Konkursam.

Lai labi stilojas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!