Bruņojusies ar pietiekami lielu gatavību pateikt nē un tālāk izklāstītajiem padomiem, tu esi gatava atrast savu sapņu krūšturi.

Ieteikumi, kā izvēlēties krūšturus

  • Krūštura audumam nevienā vietā nav jāatkarājas, jāspiež vai jākrokojas. Pārliecinies, vai, aiztaisot krūšturi ar vidējo āķīti, tu vēl vari pietiekami brīvi elpot. Pēc tam paskaties, kā tu izskaties no aizmugures. Ja miesā redzams krūštura lencīšu atstāts nospiedums, tas nozīmē, ka ir nepieciešams lielāks izmērs.
  • Noskaidro savu krūštura bļodiņas izmēru - A,B,C vai D. A lieluma bļodiņas ir pieejamas bez stīpojuma, ar vieglu oderi vai polsterētas. B lieluma un lielāki krūšturi ir ar iešūtu stīpiņu, kurai jāpieguļ tavam krūšukurvim, bet gali nedrīkst durties padusēs.

Ja krūšturis neder, jāmeklē cits

  • Ja krūštura bļodiņas ir saburzījušās, izvēlies vienu izmēru mazāku.
  • Ja krūtis izspiežas no krūštura bļodiņām, izvēlies vienu izmēru lielāku krūšturi vai citu modeli, kas krūtis nosedz labāk.
  • Ja lencītes krīt no pleciem, vispirms mēģini pielāgot lencītes. Ja tas neizdodas, tad acīmredzot vajadzīgs mazāks bļodiņas izmērs, jo tavas krūtis droši vien neaizpilda visu bļodiņu. Izvēlies arī tādus krūšturus, kuriem lencītes ir bļodiņas vidū, nevis sānos. Vai arī izvēlies krūšturi bez lencītēm.
  • Krūšturis aizmugurē raujas uz augšu. Mēģini saāķēt krūšturi ciešāk vai vaļīgāk. Ja tas nelīdz, izvēlies krūšturi ar mazāku apkārtmēru.
  • Ja krūštura lences atstāj nospiedumus ādā, mēģini palaist krūšturi vaļīgāk. Ja tas nelīdz, acīmredzot, tev vajadzīgs krūšturis ar papildu atbalstu, iespējams, ar polsterētām lencēm.
  • Ja esi pamanījusi, ka tavas krūtis ir dažāda izmēra, neuztraucies - tā ir plaši izplatīta un normāla parādība. Ieliec tukšākajā krūštura bļodiņā polsteri vai silikona ieliktni.

Krūšturi sportam

Sporta nodarbībām domātiem krūšturiem, ja tie ir īstā izmēra un no piemērota auduma, nav jāburzās, un tiem ir jānovērš krūšu pārmērīga kustība, kas var izraisīt iekaisumus.

  • Krūštura lencītes nedrīkst spiest vai krist nost no pleciem, tāpēc izvēlies tādus krūšturus, kuru lencītes ir vismaz 2 centimetrus platas.
  • Lai krūšturis neburzītos ap krūšukurvi, padusēm un pleciem, pērc krūšturi, kam bļodiņas ir bez vīlēm. Vīlēm, āķiem un citām detaļām jābūt nosegtām.
  • Izvēlies sintētiku. Tādi materiāli kā polipropilēns, CoolMax®, Supplex® vai Lycra® ļaus ādai brīvāk elpot un nodrošinās sviedru izgarošanu.
  • Ja krūšu āda ir iekaisusi vai jūtīga, apzied to ar vazelīnu.

Ja beidzot esi atradusi sev ideāli piemērotu krūšturi, nopērc vairākus gadījumam, ja šis modelis iziet no modes un pazūd no veikalu plauktiem. Tavs krūšturis vienmēr būs kā jauns, ja mazgāsi to ar rokām, mērcējot aukstā ūdenī un lietojot maigu veļas pulveri. Ja tu lieto veļas mašīnu, ievieto krūšturi veļas maisiņā vai spilvendrānā un mazgā saudzējošā režīmā, ne pārāk siltā ūdenī. Nežāvē krūšturi veļasmašīnā, bez izkar uz veļas žāvēšanai domāta pakaramā.

Visbeidzot, izdrukā šos norādījumus, saloki un kā rūdīta pavedēja slepus ieliec krūšturī, lai vajadzības gadījumā tajos ieskatītos. ;)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!