Foto: Publicitātes foto
Lai gan pēc rosīgās vasaras un rudens pirmajiem mēnešiem, tuvojoties gada nogalei, vairums no mums cerēja uz nelielu atelpu, arī tā šķietami mierīgākais mēnesis - novembris tomēr paiet svētku zīmē. Aizvadot Mārtiņus, esam sagaidījuši Lāčplēša dienu, kas aizsāk valsts svētku nedēļu.

Šai laikā vairumā no mums mostas, šķiet, uz brīdi iesnaudusies latviskā apziņa, kad vairāk nekā jebkad lepojamies ar savu valstisko piederību un unikālajām tradīcijām. Tāpat pieminam vēsturiski nozīmīgus brīžus, ieklausāmies līdzcilvēku atmiņu stāstos un ierastajā ikdienas ritmā uz brīdi apstājamies, elpai aizraujoties no tā, cik gan krāšņs šogad bijis Latvijas rudens un cik neskaitāmās krāsās, rietot saulei, virs Rīgas torņiem iezīmējas debesis, par kurām mīļāku nav visā pasaulē.

Lai gan svētku nedēļas kulminācija vēl tikai tuvojas, tās pirmie vēstneši jau manāmi - pie krūtīm rotājas sarkanbaltsarkanā lentīte, citviet logā dejo ar gādību iedegta sveces liesmiņa, kādā virtuvē sulīgi smaržo štovētu kāpostu grāpis...

Veidi, kā paužam mīlestību pret savu dzimto zemi, ir dažādi. Mēs, aizdomājoties par patriotiskās nedēļas noskaņu, ko tik ļoti gribētos saglabāt visu gadu, ielūkojāmies jaunākajās pašmāju dizaineru kolekcijās, apkopojot košākos stila atradumus Latvijas dizaineru veikumā.

Iespējams, tie kalpos kā iedvesma, izvēloties savu svētku nedēļas tērpu, vai noderēs, lūkojoties pēc latviskā garā darinātiem cimdiem vai sildošas šalles, kurā paslēpties no novembra vējiem, dodoties tradicionālajā Lācplēša dienas lāpu gājienā vai noliekot svecīti pie prezidenta pils. Vai varbūt šīs stila ogas vienkārši būs kā atgādinājums lepoties ar to, cik mēs patiesībā esam varoši, spēcīgi un lieli savā gribā, radot, iepriecinot un arvien pārsteidzot pasauli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!