Līgavas tērpu modes nedēļas skates piedāvā visdažādākās idejas, sākot ar seksīgām mežģīnēm un interesantiem zvanveida svārkiem līdz pat ādai - nepalaid garām šīs jaunākās tendences. Pavasara sezonas skatēs netrūka elpu aizraujošu tērpu modeļu, kas noteikti savaldzinātu jebkuru līgavu.
Mežģīnes

Lai gan šķita, ka mežģīņu popularitāte jau sasniegusi apogeju, šis izsmalcinātais materiāls, vienlaikus tik stilīgs un tradicionāls, atkal piešķir līgavu tērpiem neatvairāmi pikantu akcentu. Šogad mežģīnes kalpo galvenokārt negaidīta caurspīdīguma efekta panākšanai un tiek izmantotas pat vistradicionālākā stila kleitās. Aiz mežģīnēm pavīd kails plecs, delikāts dekoltē vai pat kāja. Mežģīnēm piemīt spēja atklāt kailumu tā, lai pat vecmāmiņai nebūtu jānosarkst.

Ziedi

Līgavu tērpi šopavasar ir kā ziedoši rožu un dažādu citu ziedu dārzi. Lai gan izšūtiem un pērlīšu ziediem vienmēr bijusi sava vieta kāzu tērpos, modes mākslinieki nekad vēl nav pievērsušies šim organiskajam elementam ar tādu degsmi un ar tādu radošu izdomu. Daži mākslinieki piešķīruši tērpiem akcentu ar vienu efektīgu ziedu, kas pievērš uzmanību līgavas krūtīm vai jostasvietai. Savukārt citi radījuši īsta dārza efektu, izmantojot ar šķērēm izgrieztas aplikācijas, kas klāj kleitu no augšas līdz pat apakšējai malai, vai arī gofrējot vai apdrukājot audumu.

Dramatisks krokojums

Auduma sakrokošana un volānu veidošana kļuvusi par šīs sezonas modes būtisku detaļu, kas piešķir tērpam arhitektoniskas formas un bagātina tā struktūru. Ar volānu palīdzību iespējams izveidot formu tur, kur tās nemaz nav, savukārt diagonālas ieloces palīdz radīt slaidāku gurnu iespaidu. Dažos gadījumos ar volāniem tiek izrotātas citādi pavisam vienkāršas tērpu augšdaļas, saglabājot kleitas skaidrās, modernās līnijas. Taču visprogresīvāk domājošie dizaineri volānus izmanto kā tīru māksliniecisku formu, pievienojot šo akcentu visnegaidītākajās vietās.

Interesanta svārku daļa

Gadiem ilgi klasiskās un modernās līgavas devušas priekšroku A veida svārku daļai. Šogad modes mākslinieki nedaudz izmainījuši šī silueta apakšējo malu. Jaunās modificētās A veida svārku formas saglabā oriģināla priekšrocības. Taču jaunās formas ir pievilcīgas ar to, ka katrs mākslinieks tām piešķīris savus akcentus - dažos gadījumos A veida siluets tiek paplatināts, bet citos gadījumos tiek veidotas asimetriskas līnijas. Lai nu kā, tas ir viens no šīs sezonas skaistākajiem un praktiskākajiem piedāvājumiem.

Gaisīgi tērpi

Laiki, kad kā princese izgreznotā līgava sava smagā un sarežģītā tērpa dēļ bija spiesta ierobežot savas kustības, ir palikuši pagātnē - tagad līgavas var netraucēti dejot visu nakti, jo kleita vairs nav nekāds traucēklis. Modes mākslinieki piedāvā līgavu tērpus no mīkstākiem, vieglākiem materiāliem, piemēram, gaisīga tafta vai mežģīnēm un šifona, nevis smaga zīda vai atlasa. Bet neuztraucies, ja par to pašu naudu tu saņem mazāk materiāla - šie tērpi ir tikpat pavedinoši kā vienmēr, un nebeidzamas vieglu audumu kārtas piešķir vajadzīgo apjomu efektīgam iznācienam.

Specifiski audumi

Līgavaiņi nespēs atrauc acis un rokas no savām līgavām - šajā sezonā tērpu audumiem ir fantastiskas faktūras, kas tos padara ļoti patīkamus ne vien pēc izskata, bet arī taustei. Daudzi no tiem ir līdz šim līgavu kleitās neredzēti. Tie ir stilīgi ādas materiāli (rokeru meiteņu sapnis), sportiski kokvilnas pikē audumi (rotāti ar smalkiem izšuvumiem un sievišķīgām pērlītēm) un superluksa zamšs. Vai nav jauki?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!