Māra Sleja ir Latvijā pieprasīta modele. Ko tas nozīmē? "Pieprasīts nozīmē to, ka tevi gadu ņem visi, bet pēc tam gadu neņem neviens." Sleja skaidro, ka, ja ārzemēs tas nozīmē arī rotāšanos uz lielo modes izdevumu milžu vākiem, tad Latvijā ir tomēr nedaudz citādi.

"Tu, principā, ej uz darbu un pelni vienu eiro par bildi un nobildē 400 apģērbus dienā, un vienkārši "rukā" kā zirgs," Sleja atklāj raidījumā "Māmiņu klubs". Sleja skaidro, ka pirmajos piecos karjeras gados neko īsti nopelnīt nav bijis iespējams. Nereti par bildēšanos viņa saņēma drēbes vai ko citu, tomēr pēc tam viņa sapratusi, ka ir gana laba, lai arī noteiktu savu cenu. "Tagad ir tā, ka es daru tādus darbus, kuri man patīk un par kuriem man arī labi maksā."

Modele stāsta, ka ir strādājusi pārsvarā tikai Latvijā, tāpēc, runājot par modes biznesa "netīro pusi", viņai bijusi samērā droša un maiga vide, kur cilvēki izturas pret modelēm kā pret cilvēkiem. Tomēr Sleja teic – arī pašam par sevi ir jāprot parūpēties. "Protams, tu vari nonākt visādās situācijās. Man arī uz galda priekšā ir bijušas narkotikas, kokaīns vai vēl kaut kas. Tad tu vienkārši saproti – kas tas par sviestu? To es arī mazām meitenēm skolā stāstu par modeļu pasauli – tā ir katra paša atbildība. Es pieņēmu lēmumu palikt Latvijā, netievēt. Iespējams, es būtu Ņujorkā "nonarkojusies". Var noiet no ceļa, ja nav atbalsta," tā modele. "Ja kaut kur ir nauda, slava, skaistums, tas nāk kopā ar tām lietām, bet tā ir katra paša atbildība."

Ģimenes sievietes dzīvesstila raidījums "Māmiņu klubs" ik svētdienu pulksten 9.30 "STV Pirmā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!