Latvijas sievietes nereti tiek iekļautas dažādos starptautiskos topos kā vienas no skaistākajām un stilīgākajām, tomēr tas nenozīmē, ka netiek pieļautas kļūdas apģērba un aksesuāru izvēlē. Raidījumā "Starp mums runājot" modes blogeris Deniss Ševeļovs norāda, ka Latvijā izplatīta sieviešu stila kļūda ir nepiemēroti apavi un nepareiza izmēra soma.

"Mums Latvijā ir kaut kāds fetišs uz gariem zābakiem, un tos mēs mēģinām parādīt visur. Protams, saprotam, no kurienes tas ir nācis," teic blogeris, paskaidrojot, ka padomju laikos gari zābaki liecinājuši par bagātību. Tāpat viņš piekrīt, ka garos zābakus mūsdienās nereti asociē arī ar sarkano lukturu rajoniem, tāpēc sievietēm vajadzētu aizdomāties par to, vai šie apavi patiešām ir piemēroti visiem gadījumiem.

Ģērbšanās un aksesuāru nēsāšanas noteikumi var šķist sarežģīti, bet tie ir veidoti, lai atvieglotu cilvēku ikdienu, stāsta Ševeļovs. "Mēs atvieglosim dzīvi ne tikai sev, bet arī pārējiem. Iet ar lielu somu uz teātri ir nepieklājīgi pret citiem apmeklētājiem, jo tas traucēs pārējiem," skaidro blogeris. Viņš uzsver, ka ļoti liela soma, pat, ja tā ir ļoti vērtīga un laba, ne vienmēr ir piemērota. "Var paņemt lielu somu un atstāt to garderobē," iesaka Ševeļovs. Tas pats attiecas arī uz apaviem, ja uz teātri dodies ar kājām vai sabiedrisko transportu – uz ielas atrodies ar siltiem un ērtiem apaviem, bet, esot telpās, uzvelc maiņas kurpes. Arī ielas apavus var atstāt garderobē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!