Pozitīvie atslēgas vārdi: spēks, neizsmeļama enerģija, sabiedriskums, bezbailība, augstsirdība.

Negatīvie atslēgas vārdi:
lepnība, visatļautība, viltus, aizbildināšanās. Oranžu krāsu uzskata par īpašuma, kaisles un instinktīvas rīcības simbolu.

Šī krāsa liecina par ticību sev, intuīciju un praktiskām iemaņām.

Oranža ir impulsīva un neatlaidīga krāsa, kas iedvesmo tās valkātājus sporta sacensībās. Tādēļ sporta apģērbu dizainā izmanto oranžas detaļas.

Šī krāsa ir jaunavīga, optimistiska, labvēlīga un laipna. Oranžs iemieso draudzīgas attiecības – šis cilvēks ir sabiedrības dvēsele, bezrūpīgs jokdaris. Tai pašā laikā oranžā simbolizē arī urdošu prātu un veicina intelektuālo spēju attīstību. Aktīvas jaunrades procesā tā paplašina izziņas robežas.

Šī krāsa tic cilvēku savstarpējām attiecībām, dod priekšroku darbam komandā un kopīgus sasniegumus vērtē augstāk par individuālajiem.

Oranžās krāsas negatīvais aspekts ir mazvērtības komplekss. Oranžs neļauj mierīgi tupēt maliņā. Izvairīšanās no šīs krāsas var norādīt uz aizskartu pašcieņu cietsirdīgas izturēšanās dēļ.

Jūtama antipātija pret oranžu liecina, ka cilvēks apslāpē savas jūtas un nekad nepiedalīsies publiskās diskusijās. Šo krāsu noliedzošam cilvēkam netīk atklāta uzmanība, viņu var pārņemt bailes no dzīves.

Oranžā piešķir cilvēka intuīcijai fiziskas nianses, kas ļauj būt likteņa noteicējam. Tas ir viens no cilvēka instinktiem. Tādēļ šī krāsa labi palīdz smaga zaudējuma gadījumā un rūpju pilnās situācijās.

Oranžā ļauj izlauzties sen apspiestām jūtām, kas dod atbrīvotības izjūtu. Tā veicina emocionālu izaugsmi, atsaldē iekšējo stingumu un dīkstāvi, paver ceļu jaunām pārmaiņām. Ja dzīvē nākas atšķirt jaunu lappusi, bieži vien neapzināti izvēlamies oranžas drēbes, lai no šīs krāsas smeltos spēku.

Oranžs palīdz pārvarēt apātiju. Jebkura dzīves pieredze, pat vissmagākā un traumējošākā, ir vērtīga mācību stunda, un oranžā krāsa palīdz to labāk apgūt, emocionāli sasildot un atdodot dzīvesprieku. Šī krāsa ir arī atbalsts psihisku kairinājumu, depresijas, baiļu un satraukuma pārvarēšanā.

Oranži apģērba aksesuāri, piemēram, apelsīnkrāsas cimdi, rokassomiņa vai berete balansē uz robežas starp efektīgumu un vieglprātību. Tai pašā laikā Mehiko restorānu iekšējais interjers silti oranžos toņos ļauj cilvēkam relaksēties un ievirza konservatīvās attiecības familiārākā gultnē. Oranžā krāsa ir dienvidnieciski silta un ritmiska. To nav iespējams nepamanīt, tādēļ ceļu strādniekiem ir šīs krāsas vestes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!