Baltic Fashion Week pārstāvji septembra sākumā oficiālā vizītē dosies uz Parīzi, kur augstākajā profesionālajā līmenī pārrunās BFW norisi. Tas ir ievērojams sasniegums gan Rīgai kā Baltijas modes centram, gan visiem Baltijas reģiona dizaineriem, jo modes Meka - Parīze veicina Rīgas un dizaineru integrāciju pasaules tirgū.
Pēc Žana Pjēra Mošo (
Jean – Pierre Mocho
) personīga ielūguma Baltic Fashion Week organizatori, izstāžu sabiedrības Latexpo valdes priekšsēdētāja Irina Lutovinova un galvenā producente Lubova Pravotorova, Francijā pārrunās BFW Rudens sesijas norisi. Francijas sieviešu līnijas
pret a porter
federācija (
Federation Francaise du Pret a Porter Feminin
) un tās prezidents Ž.P. Mošo augstu novērtējuši BFW profesionālo kapacitāti un atbalsta BFW centienus veidot Rīgu par Baltijas reģiona modes industrijas centru. Ietekmīgais modes industrijas korifejs Mošo augstu vērtē Baltijas reģiona modes dizaina potenciālu un pats personīgi veicina Baltijas dizaineru integrāciju pasaules tirgū.

“Fakts, ka mūsu sesijas apmeklē Mošo kungs liecina par BFW prestiža izaugsmi. BFW sesijas kļuvušas par sava veida platformu dizaineru “lēcienam” pasaules modes tirgū. Tādi pasaules modes korifeji kā Mošo tieši BFW sesijās “ierauga” Latvijas apģērba dizaina pērles un ļauj tām iemirdzēties zvaigznes spožumā kā tas notiek Parīzē, Londonā, Losandželosā un Brazīlijā un citur”, tā tikšanās kontekstā uzsver Latexpo valdes priekšsēdētāja I. Lutovinova.

Ž. P. Mošo tikšanās ar BFW organizatoriem notiks Parīzes Lielā Salona (Pret a porter Paris) laikā, kurš norisināsies no 2.- 5. septembrim. Pasaulē lielākais pret a porter pasākums šogad notiks 100. reizi. Salonā piedalīsies vairāk nekā 1500 vadošie modes zīmoli un tiks demonstrēts 2006. gada “Pavasara - Vasara” modes piedāvājums. Pret a porter laikā Parīze kļūst par pasaules modes epicentru, jo šajā modes notikumā ir atrodams tāds piedāvājums, kas ir absolūti unikāls un tas vilina uz Parīzi daudzus profesionāļus no visas pasaules. 2005. gada janvārī Parīzes Lielo Salonu apmeklēja vairāk nekā 41 000 modes interesentu.

100. Parīzes Salons kļūs par līdz šim lielāko notikumu Latvijas apģērbu dizainera A. Pavlova karjerā. Dalību Pret a porter Paris A. Pavlovam nodrošināja veiksmīga sadarbība ar BFW. “Pēdējā gada laikā esmu izveidojis sava zīmola ražošanas bāzi. BFW pavasara sesijā Francijas sieviešu līnijas pret a porter federācijas pārstāvji manus darbus atzina par interesantiem un deva iespēju piedalīties Pret a porter Paris, kur noteikti iegūšu nenovērtējamu pieredzi un ceru uz komerciālu veiksmi.”, uzsver A. Pavlovs.

Francijas sieviešu līnijas pret a porter federācija ir ilggadējs BFW sadarbības partneris, tamdēļ apmeklē visus Latexpo rīkotos modes pasākumus un tiek gaidīti arī BFW rudens sesijā, kas norisināsies šā gada oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!