Foto: Publicitātes foto
Latvijas apavu zīmola "Elegants" 2011./2012. gada rudens un ziemas kolekcija jau nokļuvusi veikala plauktos! Tā portālu Delfi informē veikala pārstāvji. Šīs apavu kolekcijas dizaina autors ir jaunais Latvijas modes mākslinieks Artis Štamgūts.

Uzņēmumā "Elegants" apavu izgatavošanas tradīcijas ir izkoptas no 1968. gada, tie tiek darināti no dabīgās ādas un tikai ar roku darbu. Šī gada maijā "Elegants" pirmoreiz vēra durvis savam veikalam K. Barona ielā 10, piedāvājot sieviešu vasaras apavu kolekciju.


"Zīmola "Elegants" apavu ražotāji uzsver,  ka apavi ir unikāla prece, jo to ražošanā neizmanto automatizētu tehniku, bet katrs modelis tiek izgatavots ar rokām," tā stāsta uzņēmuma īpašnieks Raimonds Burakēvičs. "Apavu ražošanā mēs esam profesionāļi, tāpēc, domājot par zīmola turpmāko attīstību, vēlējāmies to dizainiski uzlabot, un sadarbība ar profesionālu dizaineri ir šīs attīstības loģisks turpinājums. Ar Arti Štamgūtu mūs saista kopīgas zīmola vērtības un vēlme radīt plašam patērētāju lokam domātu preci."

Zīmola "Elegants" un Arta Štamgūta kopīgās vērtības:

  • allaž aktuālā klasika jeb klasika jaunā interpretācijā
  • oriģināls dizains par pieejamu cenu
  • viegli valkājamas lietas
  • paliekoša vērtība
  • lietas, kas neierobežo
  • uzticība kvalitātei
"Elegants" AW11/12 sieviešu apavu kolekcija sadarbībā ar Arti Štamgūtu

Dizainers A. Štamgūts, veidojot šo apavu kolekciju, ir iedvesmojies no klasiskā fasona, kur piegriezuma līnijai ir konstruktīva nozīme. Par pamatu ņemot klasisko formu, Artis ir interpretējis un akcentējis apavu detaļas. Šajā kolekcijā Artim bija svarīgi izvairīties no liekā un radīt maksimāli vienkāršus apavus. Kolekcijā dominē praktiskā melnā krāsa, kas ir ideāli piemērota Latvijas laikapstākļiem.

Kā jau roku darbam - apaviem ir atbilstoša cena. Ražotāji vēstī, ka īso rudens zābaku cena būs 60,00-70,00, garo rudens zābaku cena - 90,00-120,00 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!