Foto: Shutterstock
Tā kā saule mūs sāk lutināt arvien biežāk, aktuāls paliek jautājums arī par saulesbrillēm. “Pasaules Optika” eksperti apkopoja nozīmīgākās briļļu ietvaru un saulesbriļļu formu un krāsu tendences, kas lieliski papildinās koptēlu.

Ietvari ar bruņurupuču vai raga motīvu

Izteiksmīgie bruņurupuča raksti jeb Havana krāsa briļļu ietvariem ir klasiska vērtība. Taču šajā sezonā ierasti brūnajiem, dzintara un citiem dabas toņiem, klāt nākušas zeltainās, rozā, tirkīza un citas krāsu kombinācijas. Bruņurupuča rakstu dala divās kategorijās: "tokyo tortoise" ar lieliem krāsu kontrastiem raksta ietvaros un "colored tortoise" ar sarkanām, zaļām un zilām raksta variācijām. Visas kontrastējošās "colored tortoise" krāsas redzamas blakus viena otrai, radot efektīvu kaleidoskopu uz briļļu ietvariem.

Neitrālas krāsas un pasteļtoņi

A post shared by Skomoroki Vintage (@skomoroki) on May 27, 2015 at 3:06am PDT

Neitrālajiem un pasteļtoņiem piemīt dabiska elegance, kas kopējo tēlu padara jauneklīgāku un ļauj nepūloties izcelties. Pasteļkrāsas šajā sezonā dominē ne tikai briļļu ietvaros – tās sastopamas arī briļļu lēcās, kas ir interesants papildinājums ierasti tumšajām lēcām.

Smalki ietvari

Modē aizvien vairāk dominē smalki briļļu ietvari, kas rada profesionālu iespaidu. Ja 2017. gadā kolekcijās bija redzami smalki metāla ietvari, tiem šobrīd pievienojušies arī augstas kvalitātes acetāta ietvari. Tie lieliski piestāvēs gan biznesa apģērbam, gan būs pamanāms aksesuārs kopā ar ikdienas džemperi vai izteiksmīgu cepuri.

Vienkāršots retro

Mēdz teikt, ka jaunais ir labi aizmirsts vecais. Jau vairākas sezonas retro jeb moderni klasiskie briļļu ietvari piedzīvo savu uzvaras gājienu ar apaļajiem ietvariem un, tā sauktajām, kaķacs formām. Retro brilles ieguvušas jaunu veidolu – ietvari minimālisma stilā ar retro šarmu: elegantas kaķacis, acetāta un metāla sajaukums un caurspīdīgās brilles.

Lielas un izteiksmīgas brilles

Milzīgas saulesbrilles, kas aizsedz lielāko daļu sejas, vai kliedzošas krāsas un neierastas formas? Šīs ir brilles drosmīgajiem, kas nebaidās izcelties un būt modes noteicēji, atrodot interesantākās tērpu un briļļu kombinācijas. Šī gada jaunums ir izteiksmīgās kvadrāta formas ietvaru atgriešanās! Noteikti vērā ņemama ir vēl kāda nianse – piemēram, "blinkers". Oriģināli tās ir kā klapītes un to mērķis ir pasargāt acis no saules, neļaujot tai iespīdēt no sāniem. Mūsdienu dizaineri un modes nami ir gājuši tālāk un funkcionālās klapītes kļuvušas arī stilīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!