Foto: Victoria's Secret
Šī pavasara apakšveļas mode sola vairāk krāsu, vairāk kroku un vairāk greznu audumu, jo dominējošā tendence ir retro iedvesmota romantika. Un sievietes, kam ciešanas sagādājušas tongas un citi trūcīgi un apspīlēti apakšveļas, var atviegloti uzelpot, jo atkal modē atgriežas apjomīgāki apģērba gabali.
Aktuāli ir bikini un zēnu šortu stila biksītes, un šajā pavasarī aktuālais apjomīgākais siluets sievietēm ļauj greznoties ar mežģīnēm, volāniem un krokām, kas agrāk, kad modē bija slaidāki silueti, radītu smagnēju iespaidu.

Pat "Victoria's Secret" modes skatē, kurā modeles ik gadu demonstrē provokatīvu apakšveļu, bija grezni bikini un zēnu šorti.

"Zēnu šortu piegriezuma biksītes šobrīd noteikti ir modē. Tās valkā visi. Šāda tipa biksītes piestāv visām. Tās ir interesantas, romantiskas un seksīgas," apgalvo Brazīlijas apakšveļas firmas "Belabumbum" dibinātāja Heidi Rauša.

Fakts, ka Brazīlija, valsts, kas allaž bijusi slavena kā tongas stila apakšbiksīšu un peldkostīmu popularizētāja, pievērsusies retro iedvesmotajiem zēnu šortiem, varētu liecināt, ka knapās apakšveļas mode ir pagājusi.

"Brazīlija noteikti ir tongu zeme, taču šajā valstī ir ļoti izplatīti arī ļoti īsi šorti," uzsver Rauša.

Tongu popularitāti lielā mērā noteica sieviešu vēlme noslēpt zem virsdrēbēm redzamo apakšbiksīšu siluetu. Taču biksīšu elastīgās malas vīles ap vidukli un augšstilbiem ir nomainījušas elastīgas mežģīnes, dodot sievietēm neuzkrītoši valkāt arī pilnīgāka stila biksītes - bikini un zēnu šortus, nebaidoties, ka tās kļūs ieraugāmas zem virsdrēbēm.

Lentes un pušķi

Komforts tagad ir raksturīgs visu tipu apakšveļai, ne tikai funkcionālajai "vecmāmiņu" apakšveļai. Sievietēm vairs nav jāiegādājas divu veidu apakšveļa - viena funkcionāla un ērta, otra - dekoratīva un seksīga. Apakšveļas audumi, kas kļūst aizvien skaistāki un ērtāki, pat vislietišķāk noskaņotā pircēja var atļauties arī kādu greznību.

"Agrāk mēs varējām piedāvāt jaunu krūšturi un teikt, nu labi, tas mazliet skrāpē, bet tas ir tik skaists, un domāts īpašiem gadījumiem. Tagad mēs to vairs nevaram atļauties, mums jādod viņām viss," atzīst firmas "Maidenform" dizainere Ketrīna Šenona.

"Meidenform", kas pazīstama ar savu funkcionālo, ikdienai domāto apakšveļu, šajā sezonā paplašinājusi savu krāsu paleti un piešķīrusi sievišķīgus akcentus visiem saviem krūšturiem un apakšbiksītēm, pat vienkāršajiem "T-kreklu krūšturiem", kas zem cieši pieguļošām blūzītēm izskatās kā uzlieti.

30. un 40. gadu modes tendenču ietekme redzama neskaitāmos apakšveļas modeļos, kas apdarināti ar krēmkrāsas mežģīnēm, bet par 50. gadu modes ietekmi atgādina punktainie raksti, īpaši seksīgajās, bet elegantajās melnās un rozā krāsas kombinācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!