Foto: Shutterstock

Lai rūpētos ne vien par savas garderobes saturu, bet arī par maciņa biezumu, svarīgi zināt, kuras ir tās lietas, kurās vērts ieguldīt nedaudz vairāk līdzekļu, bet kuras preces var saglabāt gan šiku, gan ietaupīt pāris eiro maciņā. 14 modes pasaules atbildes turpinājumā.

Modes eksperts Gints Bude skaidro, ka spriest par preces kvalitāti pēc tās cenas ir ļoti grūti – pat tad, ja to iespējams iegādāties ar atlaidēm. "Var būt ļoti ilgi nēsājamas lietas, ko tirgotājs nolemj pārdot ar atlaižu cenu, ar domu, ka viņam šī prece ir jāiztirgo. Pazeminātas cenas preces nenozīmē, ka tā ir otrā šķira, jo dažkārt ilgstoši nēsājamas drēbes atlaižu periodā var nopirkt par patiešām simbolisku cenu."

Ja ir iespēja ikdienas apģērbus, piemēram, krekliņus, džinsas, kā arī dažāda veida brīvā laika apavus iegādāties par pazeminātu cenu, tad tas noteikti ir jāizmanto, iesaka Bude.

Tāpat viņš iesaka sagaidīt atlaižu sezonu lietišķa stila drēbēm, piemēram, biznesmeņiem pērkot uzvalkus un kaklasaites. Runājot par kvalitatīvām rotaslietām, Bude smejoties noteic "vislabākās atlaides ir juvelierizstrādājumu veikalos – zelts jau vēl lētāks nekļūs."

T-krekli – netērējies!

Lai arī dažādas firmas piedāvā mīkstus, īpaši kvalitatīvus audumus, kā arī sevišķi gaumīgus piegriezumus, T-krekli ir apģērba gabals, kuru nēsājam teju katru dienu, tas bieži arī jāmazgā, līdz ar to nonākam pie fakta, ka tas ātri vien novalkāsies. Tieši tāpēc, iespējams, vērts iegādāties lētāku krekliņu, kurš būs tieši tikpat labs. Nav vērts izdot lieku naudu par precēm, kurām būs īss kalpošanas laiks.

Džinsi – pērc droši!

Protams, arī džinsu bikses mēs valkājam teju katru dienu, tomēr tos pēc katras valkāšanas reizes nevajag mazgāt, līdz ar to šis apģērba gabals tik ātri nezaudēs savu svaigo izskatu. Tas ir arī iemesls, kādēļ nevajadzētu žēlot naudu džinsu pirkšanai, jo skaidrs ir viens – tie kalpos ilgāku laiku. Lai arī kādas nianses modē tomēr mainās, klasiski bikšu modeļi tomēr ir un paliek nemainīgi aktuāli, tāpēc kvalitatīvu un labi pieguļošu džinsu iegāde būs labs ieguldījums.

Zeķubikses – netērējies!

Gluži tāpat kā T-kreklus, arī zeķubikses nākas mazgāt samērā bieži. Lai arī šajā kategorijā iespējams iegādāties augstas kvalitātes preces, ja vien pēc katras valkāšanas reizes nevēlies mazgāt zeķubikses ar rokām, lai nesabojātu tās, labāk tā vietā nopirkt vairākus, taču lētākus zeķubikšu pārus, kurus nebūs žēl nomainīt.

Foto: Shutterstock

Krūšturi – pērc droši!

Tā kā krūšturis principā ir apģērba bāze, noteikti ir vērts tajā ieguldīt. Svarīgi, lai iegādātais krūšturis derētu kā uzliets, taču ne mazāk svarīga ir arī tā krāsa – meklē tādus toņus, kuri noderēs dažādām situācijām, piemēram, bēšs krūšturis pieskaņosies ādas tonim. Kā izvēlēties savam augumam piemērotāko krūšturi, lasi šeit.

Sporta apģērbs – netērējies!

Ļoti aktuāli ir iegādāties dārgu zīmolu sporta tērpus, taču varbūt vērts aizdomāties, ka sporta zāles apmeklējuma mērķis ir sportošana un veselība, nevis izrādīšanās. Veikalos var atrast arī sporta drēbes par maciņam daudz draudzīgākām cenām, kuras gluži tāpat mudinās doties patrenēties.

Melnas bikses – pērc droši!

Klasiskas, melnas bikses, kombinējot ar dažādiem apģērba gabaliem un aksesuāriem, noderēs ikvienai dzīves situācijai un pieskaņosies pie teju jebkura apģērba. Arī šis ir viens no tiem apģērba gabaliem, kas no modes tik ātri neizies, tāpēc nopērkot dārgākas melnās bikses, nebūs jāuztraucas par to, ka jau rīt pirkums būs izgājis no modes.

Foto: Shutterstock

Žaketes – pērc droši!

Žaketes ir tas apģērbs, kurā ieguldītie līdzekļi atspoguļojas kvalitātē, un tas ir labi saredzams. Melnā žakete noteikti nepievils, jo arī šo apģērbu var saskaņot ar jebko, radot vairākus tērpus un tēlus atbilstoši situācijai. Vienkāršas žaketes būs nepieciešamas vienmēr!

Foto: Shutterstock

Modes aktualitātes – netērējies!

Runājot par modes aktualitātēm, skaidrs ir viens – tās ir mainīgas un īslaicīgas. Tāpēc, iespējams, vērts izvēlēties nedaudz lētākas lietas, kas izskatīsies tikpat gaumīgi, jo pastāv iespēja, ka nākamajā sezonā nāksies no konkrētās lietas atvadīties, jo tas būs jau kas sen aizmirsts.

Ikdienas un kleitas darbam – netērējies!

Lai arī, iespējams, dažkārt domājam, ka vērts patērēties, pērkot gaumīgas kleitas, kuras kalpos ilgi, jāatceras, ka šīs kategorijas preces tomēr var iegādāties par samērā pieņemamām cenām, līdz ar to ik pa laikam vērts pievienot kādu jaunu eksemplāru, neieguldot līdzekļus vienā eksemplārā, bet visu laiku papildinot garderobi ar kaut ko svaigu un spēlējoties ar dārgākiem aksesuāriem un rotām.

Foto: Shutterstock

Lietišķi kostīmi – pērc droši!

Gluži kā ar žaketēm, citi lietišķie apģērbi, piemēram, klasiski svārki vai bikses, arī ir viena no tām lietām, kurās ieguldītie līdzekļi tiešām ir pamanāmi. Iegādājoties lietišķa stila drēbes, izvairies no pārejošām modes aktualitātēm un pieturies pie kaut kā ļoti klasiska un ļoti kvalitatīva, tādā veidā paildzinot iegādāto drēbju mūžu.

Apavi darbam – pērc droši!

Tā kā šos apavus sanāk vilkt teju katru dienu, vērts iegādāties tādās kurpēs, kas ir ērtas un kvalitatīvas. Vienmēr noderēs pāris melnu laiviņu un bēšas kurpes, kuras pieskaņot pie attiecīgā dienas tērpa.

Foto: Shutterstock

Izejamais apģērbs – netērējies!

Vai tā būtu formāla kleita, interesantas kurpes vai žilbinoša somiņa, tās tik un tā nav lietas, kuras izmantosi katru dienu, tā kā nav vērts daudz izdot par lietām, kas glabāsies skapī. Vienmēr var atrast tikpat gaumīgas un saistošas lietas arī veikalos, kuros preces var iegādāties par nedaudz pieņemamākām cenām.

Ziemas virsjakas – pērc droši!

Ieguldīšana ziemas virsjakās noteikti atmaksājās – augstākas kvalitātes materiāls nodrošinās siltumu aukstajos mēnešos.

Rotaslietas – netērējies!

Lai arī augstas kvalitātes rotaslietām ir sava vieta modes pasaulē, runājot tieši par krāšņām un nedaudz uzmanību piesaistošākām rotaslietām, vērts atcerēties, ka tās ir tikai kā pēdējais pieskāriens tērpa sagatavošanā. Dažkārt pat nespējam iedomāties, cik satriecoši labi var izskatīties rotaslietas par pārsteidzoši zemām cenām.

Foto: Shutterstock

Raksta tapšanā izmantota informācija no Realsimple.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!