Puritāne. Tāds ir mans e-mail “pirmsetasnosaukums”, mana frizūra (cope – atpakaļ atglausti mati, saņemti mezglā) – tā es turos virs ūdens; apģērbs (dievinu Dž.Armani – visu – smaržas, apģērbu u.t.t.); domāšanas veids – gribu visu, ko gribu, un vēlams tūlīt.
Dzīvokļa interjers – māksliniecisks minimālisms konservatīvā garā; mīļākie mākslas priekšmeti – melnbaltas gleznas; uzvedība – ekspansīva; attieksme pret dzīvi (īpaši pret savām un citu kļūdām) – maksimāliste; esmu dzimusi starp lauvas un jaunavas zodiaka zīmēm – tādēļ mīlu kārtību un cieņu pret sevi un savu darbu it īpaši.

Mīlu ignorēt pastāvošās sabiedrības autoritātes un viņu stilu; patīk (gandrīz vai jau hobijs) dresēt ierēdņus un pielāgot savām vajadzībām pastāvošo birokrātiju; būt neiecietīgai pret visiem un ikvienu, kas “taisa” biznesu padomju stilā; patīk modelēt savu apģērbu un kopējo stilu – tādējādi, nepakļaujoties masveida modei, kuras taču patiesībā nav; mīlu sērfot internetā un meklēt jaunās globalizācijas vēsmas – lai vienmēr varētu pilnveidoties garīgi un varbūt arī fiziski; nu un, protams, ticu vienam mūsu radītājam – Dievam.

Tas ir mans dzīvesveids: no pirmdienas līdz piektdienai – darbs, sports, dažreiz kino, teātris, izstādes, bet pirms gulētiešanas – Bībele un meditācija; sestdienās un svētdienās – atpūta ģimenes lauku mājās, kopīgas ēdienreizes, dažreiz baznīcas un pasākumu apmeklēšana, internets, kas lētāks šajās dienās, kā arī intīmas rotaļas dabīgas uguns gaismā… Lai gan savā būtībā esmu konservatīva, dažreiz čatojot lietoju izteiksmes veidu, kas ir diametrāli pretējs manam nosaukumam. Bet arī tas pieder pie lietas – pikantas uzkodas. Jā, par ēdienkarti – nu neesmu kuņģa baudu piekritēja. Ir dažas lietas, kas garšo vairāk, dažas mazāk, tomēr es ēdu, lai dzīvotu…Esmu ekoloģiski tīras pārtikas piekritēja.

Kā punkts uz I ir arī manam stilam piederošā profesija – finansiste. Tam visam esmu uzupurējusi līdzināšanos (ārējo) savam sieviešu spēka etalonam un garīgajam “uzpildītājam” – Madonnai; seksuālo vēlmju apmierināšanu ar visāda stila un apjoma vīriešiem; nevalkāju neko, kas skaitās šiki citiem, jeb supermoderni.

Esmu īsta – īsta puritāne, tomēr nezinu šī stila vēsturi. Kā pieņēmums puritāniska stila izcelsmei varētu būt viduslaiku Rietumeiropas dāmu ārējai uzvedībai – tādai cēlai viltus ārienei. Tas varētu būt arī šī stila ziedu laiks vēsturē.

Šodien par sava veida puritāni (varbūt ne gluži klasisku šī stila pārstāvi) varētu uzskatīt rakstnieci Gundegu Repši, Anglijas meiteņu koledžu audzinātājas, un varbūt arī audzēknes.

Ar cieņu – PURITĀNE

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!