Foto: Publicitātes foto
Pirms četriem gadu desmitiem luksusa juveliernams "Chopard" atklāja revolucionāru pulksteņu konceptu – ar kustīgiem, šķietami brīvi peldošiem dimantiem pulksteņa ietvarā. Pulksteņu kolekcijai tika dots zīmīgs nosaukums – "Happy Diamonds", portālam "Delfi" stāsta "Chopard" zīmola vadītāja Diana Keiran.

Atzīmējot kolekcijas 40 gadu jubileju, tikai vienu nedēļu, līdz 16. decembrim, Rīgā ir iespēja apskatīt un pielaikot sev tīkamākos dimantus. Šīs kolekcijas kopējā vērtība ir 1 500 000 eiro.

Talantīgais "Chopard" dizainers Ronalds Kurovskis 1976. gadā bija devies uz Švarcvaldi, Vācijā, kur laiku pavadīja dabā. Kurovskis bijis ļoti aizgrābts ar ūdenskritumiem, ar ūdens pilieniem, kas atspoguļoja dienasgaismu, izkrāsojot to visās varavīksnes krāsās. Tieši Švarcvaldē redzētais iedvesmojis dizaineru veidot tobrīd vēl nezināmu pulksteņa kolekciju, stāsta Diana Keiran.

Kurovskis izstrādāja sistēmu no diviem safīra kristāla slāņiem, starp kuriem brīvi pārvietojas dimanti. Ideja tajos laikos tika atzīta par ļoti avangardisku, tāpēc 1976. gadā debitējušajai vīriešu rokas pulksteņu kolekcijai tika pievērsta papildu uzmanība, kas rezumējās ar saņemto Bādenbādenes "Golden Rose" juvelierizstrādājumu nozares apbalvojumu.

Sākotnēji "Happy Diamonds" pulksteņi tika veidoti tikai vīriešiem, taču to radošais dizains un dimanti vedināja uz ideju par laikrāžu piedāvājumu arī sievietēm. Laika gaitā kolekciju papildinājušas arī izsmalcinātas kaklarotas, kuloni, gredzeni un auskari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!