Foto: Darren Kane
29. martā tika paziņoti ikgadējās "Latvijas Modes un stila balvas" ieguvēji. Baltijas Modes federācija jau 12. reizi pēc kārtas pasniedza balvas nozares profesionāļiem un radošo profesiju pārstāvjiem dažādās nominācijās par sasniegumiem modes un stila jomā iepriekšējā gadā.

Balvas organizators – Baltijas Modes federācija, kuras mērķis ir paaugstināt Latvijas modes dizaina prestižu, – ik gadu kopš 2006. gada pievērš sabiedrības uzmanību vietējo modes mākslinieku panākumiem un godina arī citu radošo nozaru profesionāļus, kuriem ir savs īpašais stils un kuri sadarbojas ar modes māksliniekiem, pasniedzot tiem balvu dažādās nominācijās.

Šogad ceremonijas laikā tika paziņoti uzvarētāji astoņās nominācijās. Tituls "Gada dizainers" tika piešķirts zīmola "Nóló" dizainerei Viktorijai Jonienei, savukārt par "Gada debitantu modes jomā" kļuva zīmols "Talented". Balva par "Gada izrāvienu modes jomā" nokļuva Elīnas Vanagas – zīmola "Deeply Personal" dizaineres– rokās. Par "Gada radošāko modes skati" tika atzīta "M-Couture" kolekcijas skate K.K. fon Stricka villā, kas notika 2016. gada rudenī Rīgas modes nedēļas laikā.

"Visoriģinālākais modes un dzīves stila žurnāla vāks" pagājušajā gadā izdotam žurnālam ir bijis žurnāla "Pastaiga" (izdevums latv. val.) maija numuram. Savukārt par "2016. gadā atvērto dizaineru apģērbu veikalu ar visinteresantāko koncepciju" atzīts veikals "Bold" Baznīcas ielā 18a, Rīgā.

"Stilīgākā mākslinieka" balvu par iepriekšējo gadu saņēma dziedātāja Agnese Rakovska. Balvu "Par ieguldījumu Latvijas modes attīstībā" saņēma Modes muzeja Rīgā veidotāja un vadītāja Nataļja Muzičkina par muzeja izveidošanu. Turklāt vakara gaitā īpašo balvu kā sadarbības partneris un stilīgākā biznesa lēdija saņēma izdevniecības "Rīgas viļņi" īpašniece Aija Simsone.

Nominanti:
Gada modes mākslinieks (Nóló, Amoralle, One Wolf),
Gada izrāviens modes jomā (Paade Mode, Deeply Personal, Evija Šaitere),
Gada radošākā modes skate (M-Couture, Nolo, Amoralle),
Modes un dzīves stila žurnāla oriģinālākais vāks (ЛюблюLIFE, Lilit, Лилит, L'Officiel (izdevums latv. val.), L'Officiel (izdevums krievu val.), Pastaigа (izdevums latv. val.), Pastaiga (izdevums krievu val.), Una),
Labākais dizaineru veikals, kas tika atvērts 2016. gadā (BOLD, Cinnamon Concept, Paviljons),
Gada stilīgākais skatuves mākslinieks (Agnese Rakovska, Samanta Tīna, Kašers).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!