Uz jautājumu, kā interesantāk valkāt šalles un lakatiņus, viena noteikta padoma nav. Veidu ir daudz, atbilstoši valkātājas stilam. Sākotnējo un vienīgo ap galvu siešanas funkciju lakati zaudējuši jau sen. Gluži tāpat arī šalles vairs nekalpo tikai un vienīgi kā kaklu sildītāji.
Apskāviens kaklam

Tomēr tas nenozīmē, ka šos sākotnējos šaļļu un lakatu pielietojuma veidus vajadzētu aizmirst uz visiem laikiem. Kas gan vēl maigāk par plānu un piekļāvīgu zīda šallīti varētu apskaut tavu kaklu saulainas rudens dienas laikā? Un, kam gan citam tu uzticēsi sava kakla sildīšanu aukstā un drēgnā ziemas dienā, ja ne biezai un mīkstai šallei?

Pirātu kuģa meklējumos

Arī ap galvu apsiets, tērpam pieskaņots zīda lakatiņš ar mezglu pakauša daļā var radīt tādu pašu efektu kā ēdienam veiksmīgi piemeklētas garšvielas. Tādā izskatā var doties pastaigā vai ceļojumā, bet tikpat labi drīkst ļauties piedzīvojumu kārei un uzsākt kāda pirātu kuģa meklējumus. Un tas nebūt neaizliedz to, ka pie kāda cita tērpa piemeklēts miniatūrs lakatiņš ar īsiem stūriem būs ciešā mezglā apsiets ap kaklu.

Kā spilgts akcents

Interesanti izskatīsies arī lakats, kas uzsegts uz viena pleca un tērpa, pleca daļā piestiprināts vai nu ar izteikti lielu un labi saredzamu, vai arī ar nomaskētu un nemanāmu saspraudi. Šajā gadījumā lakats kā spilgts akcents iederēsies pie lietišķa kostīma vai žaketes. Bet pie brīvā stilā ieturēta tērpa, salocītu vairākās kārtās, to var apsiet ap rokas augšdelmu tā, ka uz leju nokarājas un, uzpūšot vējam, plīvo tā abi garie stūri.

Lakats - jostas vietā

Zīda lakatiņš vai šallīte lieliski izskatīsies arī pie džinsu biksēm, salocīts vairākās kārtās un ievērts jostas vietā. Šeit, komplektā ar to, iederēsies vienkāršs krekls un kovbojmeitenes stilam atbilstoša cepure. Bet pie gariem un kupliem svārkiem labi izskatīsies ap gurniem cieši apsiets lakats ar mezglu vienā sānā.

Lai vai cik dažādos veidos tiktu valkāti lakati un šalles, tos apvieno tas, ka vairumā gadījumu tiem patīk... plīvot. Jā, un tāda “plīvošana” visai kārdinoši izskatīsies, aizbraucot un pastaigājoties gar jūru, ejot tepat – gar Daugavas malu, soļojot pa kādu no tiltiem vai gluži vienkārši meklējot... Meklējot vēju...

Citi Ilonas Liniņas raksti “Delfi Sievietēm”:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!