Foto: Shutterstock
Izvēlēties saulesbrilles nebūt nav vienkārši – plašajā klāstā atrodamas gan apaļas, gan šauras, gan ar bieziem rāmjiem un vēl desmitiem citu variantu. To, kuras saulesbrilles piestāv vislabāk, bieži vien nosaka sejas forma. Iedvesmojoties no "Allure", meklējām atbildi uz jautājumu, kā atrast saulesbrilles, kuras izskatīsies lieliski.

Kvadrātveida formas seja – apaļas un šauras

Cilvēkiem ar kvadrātveida formas seju raksturīgi taisni leņķi sejas pantos, piemēram, žoklis ir samērā plats, tāpēc jācenšas no tā novērst uzmanību. Raksturīgākā iezīme – izteikta vaigu kaulu līnija. Tieši šī iemesla dēļ der izvēlēties saulesbrilles, kuras izskatam piešķirs citas formas, attiecīgi ar šauriem vai apaļiem rāmjiem.

Apaļas formas seja – taisnstūrveida vai "kaķacs"

Ar apaļām sejas formām ir pilnībā pretēji – šādas formas īpašniekiem nav sejā izteikti leņķi, tāpēc viņiem lieliski piestāvēs taisnstūrveida saulesbrilles. Tāpat būtu vērts skatīties uz horizontāli platākām, nevis vertikāli garenām brillēm, jo tās "neuzsēdīsies" uz vaigiem. Tāpat veikalā droši vari piemērīt "kaķacs" saulesbrilles, jo arī šādas formas īpašniekiem tās izskatīsies ļoti glīti. Starp citu, ja nēsā "kaķacis" aksesuāru, lielisks papildinājums būs izteiksmīgs meikaps, kurā ar laineri šķietami pagarināta acu līnija aiz kaktiņa.

A post shared by BERTIE (@bertie_land) on Jun 6, 2018 at 7:38pm PDT

Sirds formas seja – kvadrātveida

Ja arī tev ir sirds formas seja, veikalos būtu jāmeklē saulesbrilles, kuru rāmji ir platāki nekā piere – parasti tās ir kvadrātveida brilles, kurām augšējā mala ir garāka. Parasti šiem cilvēkiem raksturīgi izteiksmīgi un augsti vaigu kauli, kā arī šaura zoda līnija, tāpēc šāda veida saulesbrilles radīs pilnīgāku kopskatu.

Ovāla formas seja – platas vai vidēja izmēra ar krāsu akcentiem

Principā varētu teikt, ka ovālu seju īpašnieki ir visnotaļ laimīgi, jo viņiem piestāv visdažādāko formu rāmji. Veikalos noteikti apskati stendus ar apaļām un aviatora stila saulesbrillēm, jo tās izskatīsies manāmi platākas nekā piere vai zods, kas ovālajām sejām ir salīdzinoši šaurs. Runājot par krāsu akcentiem, tie palīdzēs izcelties uz citu fona, jo šī ir populārākā sejas forma no visām.

  • Kā iegādāties saulesbrilles, kuras ne tikai glīti izskatās, bet arī aizsargā acis, lasi šajā rakstā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!