Foto: Publicitātes attēli
Sniegs mūs pārsteidza nesagatavotas! Ja vēl dižojies savā rudens trencīti, iespējams, vērts nomainīt spalvu, izvēloties ko siltāku un laikapstākļiem atbilstošāku. Apkopojot "Fashionista" un "Huffington Post" stila ekspertu viedokļus, esam izraudzījušies svarīgāko, lai sanāktu iegādāties mēteli, kas tīko sirdij un piestāv aprisēm.
Garām sievietēm eksperti iesaka izvēlēties "oversized" tipa mēteli, kas nepieguls ķermenim un būs brīvāks. Šajā gadījumā, kā teic eksperti, ķermeņa aprises nav būtiskas – fokuss tiek likts uz garo augumu. Tomēr, ja esi gara un kalsna, noteikti jāizvēlas atbilstošs mēteļa piegriezums, lai pati "nenoslīktu" audumu kārtās.

Tās, kurām ir sportisks un atlētisks augums un ne tik lielas krūtis, fantastiski izskatīsies mēteļi ar V veida apkaklēm, kas izcels krūšu daļu. Tomēr no šādām apkaklēm noteikti vajadzētu izvairīties dāmām ar sievišķīgām formām – tas neakcentēs kopskatu tajā patīkamākajā noskaņā. Vēl sievietēm ar atlētiskiem augumiem ieteicams lielas apkakles, kas arī piedod formu plecu daļai.


Smilšu pulksteņa formu īpašniecēm lieliski izskatīsies teju jebkas, tomēr vari ļauties nelieliem eksperimentiem, izvēloties interesantas apkakles. Lai vēl vairāk izceltu slaido vidukli, vari izvēlēties mēteli ar jostu viduklī. Šajā gadījumā nevajadzētu izvēlēties taisna piegriezuma mēteļus, kas varētu izskatīties vīrišķīgi. Arī gadījumā, ja izvēlies "oversized" tipa mēteli, vajag izvēlēties piegriezumu, kas izceļ sievišķīgo, piemēram, kūniņas tipa piegriezums.
Šeit vari aplūkot vēl dažādus veidus, kā ar apģērbu palīdzību vari panākt lapsenes vidukļa efektu.
Īsākām dāmām piestāvēs īsie mēteļi, kas nenosedz dibenu. Tomēr arī ar šādu garumu uzmanīgi – neizvēlies virsjaku pārāk īsu, lai pašai pēc tam nesaltu. Tāpat vizuāli šāds padarīs ķermeni garāku.
Apaļīgākām dāmām vajadzētu pievērst uzmanību vienai būtiskai niansei – labāk izskatīsies mēteļi ar rāvējslēdzēju, nevis pogām. Tas skaidrojams ar loģisku sakarību – ja mētelītis ir uzspīlēts, pogas var pavērties, veidojot ne to patīkamāko kopskatu. Tāpat ieteicams izvēlēties mēteļus, kas neizceļ krūšu daļu – tā vietā var izvēlēties kapuci ar kādu mīkstu pūciņu, kas novērsīs uzmanību un ieviesīs balansu kopējā tēlā. Modes eksperti iesaka izmēģināt A piegriezuma mēteli, kas augšdaļā pieguļ ķermenim, bet apakšdaļa ir brīvāka un kuplāka. Iespējams, vajadzētu arī apdomāt, vai pārāk pufīgas virsjakas būs labākais variants, jo tās piešķirs tikai lielāku apjomu.
Tām, kurām ir bumbierveida auguma forma, piestāvēs mēteļi ar krāsainiem audumiem – ideālākajā gadījumā – augšdaļa gaišāka, bet apakšdaļa tumšāka. Šīm sievietēm arī nevajadzētu izvēlēties virsjakas, kas lejas daļā ir kuplas, kruzuļainas. Tā vietā apjomīgos akcentus labāk fokusēt uz ķermeņa augšdaļu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!