Foto: Shutterstock
Latvijas rudenim ir raksturīgs mainīgums – vēl vakar laiks bija silts un saulains, un pa daudzkrāsaino lapu paklāju varēja staigāt vieglos mokasīnos, bet jau šodien debesis ir sadrūmušas, un atliek vien izvēlēties puszābakus vai pat siltākus zābakus. Kā zināms, nav sliktu laikapstākļu, tikai nepiemērots apģērbs. Kādām rudens/ziemas apavu sezonas tendencēm jāpievērš uzmanība šogad, lai būtu topā jebkuros laika apstākļos? Stāsta modes un dzīvesstila blogere Anna Turanova.

Sports vienmēr ir modē

"Aizvien vairāk mūsdienu modes dāmu, tajā skaitā arī es, dod priekšroku ērtiem un praktiskiem apaviem," savos padomos Turanova dalījusies arī arī t/c "Domina Shopping". Sportiska stila apavi nezaudē popularitāti arī šajā sezonā. Taču tas nenozīmē tikai skriešanas, tenisa apavu vai iecienīto kedu praktiskumu. Sports nozīmē arī stilu un skaistumu. Šobrīd ir aktuālas visas iespējamās krāsas, toņi un materiāli. Piemēram, zelta un sudraba metāliskās krāsas, auklas, plakana, dažāda augstuma platforma, balta zole, kažokāda, bārkstis, kniedes un visdrosmīgākās apdrukas. Pat aukstā laikā modes dāmas neatmet sportisku šiku: siltināti sporta apavi, puszābaki un zābaki sportiskā stilā ir praktiski katrā jaunajā kolekcijā.

Dzīvespriecīgas krāsas kažokāda

Kažokāda – kā dabiska, tā mākslīga – kļuvusi par vienu no galvenajām jaunās sezonas dizaineru apavu kolekciju tendencēm. Turklāt – jo spilgtākas un jautrākas krāsas, jo labāk! Neticami populāri šajā sezonā ir arī kažokādas bumbuļi, kas piešķir apaviem bērnišķīgu rotaļīgumu. Dažreiz taču gribas izlaist brīvībā iekšā esošo bērnu, atzīst Anna.

Topā – šņores

Šoruden modē ir visu veidu šņorējami apavi. "Viskarstākā" tendence – šņorējami puszābaki. Populāra ir zamša, krokodila, lakotā un eko āda, kā arī augsta platforma un stabils papēdis – lielisks risinājums stilīgai pilsētniecei. Šai pašai zvaigžņu komandai jāpieskaita arī masīvi zābaki un puszābaki ar elegantu šņorējumu un "traktora" zoli. Neaizmirsti: "smagi" apavi teicami izskatās ne tikai kopā ar saplēstiem džinsiem, bet arī ar brīvi krītošiem svārkiem un patiesi sievišķīgām kleitām. Mākslīgi radīts kontrasts – tas vienmēr ir stilīgi!

Spīdošs iznāciens

Protams, spīdīgi apavi paredzēti īpašiem gadījumiem. Var skriet pa lietainu pilsētu ar akmeņu, pērlīšu un gliteru spīdumiem izšūtos zābaciņos, taču labāk šādu šiku un spožumu pietaupīt modes pasākumiem un stilīgām ballītēm. Un tad tavs mirdzošais iznāciens noteikti nepaliks nepamanīts! Starp citu, šajā sezonā populāri ir ne tikai "spīdīgi" zābaki, bet arī augsti puszābaki, iešļūcenes ar plakanu zoli un pat retro stila kurpes ar platu papēdi. Kā spīdēt – tā ir tava izvēle.

Sarkana pelēcīgās darba dienās

Šīs sezonas apavu modes tendences nekādi nevar nosaukt par klusām un pieticīgām. Tās radītas, lai "kristu" acīs, pārsteigtu un iekarotu. Un, lūk, vēl viena izaicinoša izvēle, kas īpaši piestāvēs dvēselē spilgtām, harizmātiskām sievietēm – sarkana krāsa. "Es, piemēram, sapņoju par rozā zābaku pāri. Šajā sezonā tas ir "must have"," saka Anna Turanova. Nepatīk pelēcīgā krāsa aiz loga? Tagad tu zini, kā izkrāsot apkārtējo pasauli! Un neaizmirsti par sarkanajām laiviņām: tās kļūs par efektīvu papildinājumu tavam ikdienas tēlam.

"Oversize" tipa apavi

"Slouch" jeb nošļukuša stila zābaki no mīkstas, visdažādākās krāsas ādas, zamša vai velūra – sveiciens no tālajiem astoņdesmitajiem – tā ir vēl viena spēcīga sezonas tendence. Plats stulms, kas mazliet piepacelts vai "samīcīts", ir pluss modīgai "apjoma" tendencei, kas tavam tēlam piešķir maigumu un sievišķību. Jā, šādus zābakus valkāja mūsu mammas, taču mode ir cikliska. Viss jaunais – tas ir labi aizmirsts vecais, taču mūsdienīgā formā un ar oriģinālu apdari.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!