Foto: Kadrs no video
Līdz ar jaunas tūkstošgades tuvošanos cilvēki 19. un 20. gadsimtā mēģināja paredzēt, kādi izskatīsies cilvēki nākotnē. Līdztekus skarbiem jautājumiem par karu un izdzīvošanu cilvēkiem bija veida interese arī par vieglākiem tematiem, piemēram, to, kā ģērbsies viņu pēcnācēji. "Pathetone Weekly" kopā ar dizaineriem pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados centās atbildēt uz samilzušajiem jautājumiem par modi nākotnē.

Pirms 80 gadiem modes dizaineri bija nosprieduši, ka 21. gadsimtā garlaicīgie matu aksesuāri, piemēram, sprādzes un stīpiņas tiks aizvietotas ar kaut ko daudz interesantāku, piemēram, spuldzītēm. Viņiem šķita, ka cilvēku apsēstība ar pasakām sasniegs pavisam jaunu līmeni – aktuālas būs kāzu kleitas, kas izgatavotas no stikla. Pelnrušķītei tika vien kristāla kurpīte, bet mūsdienu jaunajām līgaviņām viņi bija ieplānojuši pat visu kleitu!

Jāteic, ka pārsteidzošā kārtā daudzi no pareģojumiem nav galīgi aplami. Tā varētu teikt par kāzu kleitām ar balonveida piedurknēm, kas aktuālas bija astoņdesmitajos gados, vai interesantām augstpapēžu kurpēm, ar kurām gan uzdrošinās staigāt tikai modes skatēs vai krāšņā personība Lady Gaga.

Akurātākais pareģojums – daudzi no mums būs pārāk piesaistīti saviem mobilajiem tālruņiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!