Foto: Shutterstock
Veidojot savu garderobi, vērts ņemt vērā vispārzināmus stila likumus, kā arī jau laikus mācīties no citu pieļautām kļūdām, komplektējot apģērbu un tā aiztaupot sev neērtības un nepatīkamus pārsteigumus. Šai sakarā piedāvājam izplatītākos modes un stila misēkļus, kas sabojās pat visdārgāko zīmolu apģērbu un tavu koptēlu. Materiāls tapis, izmantojot publikāciju "Nedaudz par modes etiķeti" žurnālā "Ilustrētā rokasgrāmata. Stila un modes ABC".

Īsās zeķītes līdz potītēm, iespējams, ir ļoti ērts izstrādājums, tomēr tās noteikti neiekļaujas ikdienas garderobē. Patiesībā tās nav piemērotas pat valkāšanai pie biksēm, jo apsēžoties bikses uzraujas augstāk par zeķēm, un lēdijas pievilcības koeficients konkrētajā brīdī acumirklī ievērojami samazinās.

Piegulošiem gariem svārkiem vajadzētu būt no elastīga auduma vai vismaz ar šķēlumu aizmugurē, lai pasargātu valkātāju no smieklīgas tipināšanas. Lai arī cik dārga un ekskluzīva būtu vakarkleita, tev jāspēj normāli pārvietoties. Pretējā gadījumā apģērbs izskatīsies dīvaini.

Esi uzmanīga ar platām piedurknēm, jo tās, tev pašai nemanot, pie attiecīgām roku kustībām atklāj krūštura sānu daļas. Ja vēl šādā situācijā tērps ir klasiski atturīgs, bet krūšturis zem tā atklājas košs kā kinderolas saturs... Labāk to nepieļaut.

Zeķbikses un apakšveļa var būt biedējošs šķērslis, pat ja tava figūra ir nevainijama un esi gatava savas formas demonstrēt piegulošā tērpā. Ne velti ražotāji ir izstrādājuši bezvīļu veļu. Arī bezvīļu zeķbikses ir radītas ar domu, lai ļautu tērpam izskatīties maksimāli gludam.

Mazi dzīvnieciņi, mīļas sirsniņas un jautri animācijas varoņi aizkustinoši izskatās bērnu apģērbā, bet ne pieaugušas sievietes garderobē. Izņēmums, protams, ir mājas apģērbs un tava visērtākā pidžama, ko velc slimojot.

Bikses ar zemo jostasvietu var izskatīties seksīgi, tomēr raugies, lai tai paŗi sniedzas droša apģērbu kārta, jo pretējā gadījumā riskē piedzīvot klasisko misēkli, kad apkārtējo skatieniem paveras biksīšu maliņa.

Būt atbilstošai apstākļiem. Modes blogeres, stila ikonas, seriālu zvaigznes un slavenības, protams, ir ļoti iedvesmojošas, tomēr, ja tava ikdiena lielākoties norit birojā, piedaloties sapulcēs un organizējot tikšanās ar klientiem, ekscentriski un apspīlēti tērpi būs nevietā. Apkārtējie var novērtēt ar sajūsumu tavu radošumu un gaumi, tomēr viņiem arī avr šķist, ka lietišķā vide tiem tomēr nav piemērota, kā rezultātā cietīs tava karjera.

Iegādājies klasisku lietussargu! Lai cik vilinoši arī nešķistu izmantot dāvinātos firmu lietussargus, ko rotā to logotipi, esi uzmanīga! Gaļas ražotāja lietussargs dāmai lietišķā kostīmā un augstpapēžu kurpes var izskatīties komiski!

Jo uzkrītošākas kurpes, jo lielāka uzmanība tiek pievērsta kājām. Ja izvēlies kurpes ar interesantām detaļām, oie tādām vislabāk piestāvēs askētiska piegriezuma apģērbi.

Rakstainas un krāsainas zeķes vairāk raksturīgas meitenīgam stilam, bet tīkliņzeķes ir seksualitātes signāls. Nekad nevelc melnas zeķes ar atšķirīgas krāsas kurpēm un apģērbu, jo tā optiski padarīsi kājas īsākas un apjomīgākas.

Nenēsā gredzenus uz visiem pirkstiem. Maksimums ir divi gredzeni, bet visefektīgāk izskatīsies viens oriģināls, kas vislabāk atbilst tavai personībai.

Ir vasaras rotas, ko nevajadzētu nēsāt ziemā, piemēram, šķindošas rokassprādzes vai dzīvespriecīgu toņu krelles, kas piestāv bezrūpīgai, saulainai dienai un sievietei garā plandošā kleitā, nevis biroja gaisotnei.

Plecu polsteri veido nedabiski kantainas auguma aprises. Tie noteikti nav vajadzīgi T kreklos vai džemperos. Izgriez tos, izmet un ceri, ka tie vairs nekad neatgriezīsies modē!

Kopē, bet dari to gudri. Tā skan likums, kas attiecas uz slavenu modes dāmu atdarināšanu. Ja smalko aprindu hronikās esi pamanījusi oriģinālu tērpu, necenties to pilnībā pārkopēt pie šuvējas. Īsta lēdija ir viņa pati - vienreizīga un neatkārtojama, tāpēc maksimāli jāizvairā no citu dāmu "citēšanas". Pretējā gadījumā cerētā "tu tik labi izskaties" vietā var nākties piedzīvot "tu man kaut ko atgādini..."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!