Foto: Shutterstock

Nepareizi izvēloties un vēl nepareizāk valkājot, daži no tavas garderobes iecienītākajiem apģērba gabaliem, apaviem vai aksesuāriem var kļūt par īstiem ienaidniekiem, bet tu par modes upuri šī vārda tiešākajā nozīmē. Iepazīsties ar "bīstamo desmitnieku", ko apkopojām, iedvesmojoties no "Marketium".

1. Apavi bez papēža

Problēma. Šāda tipa apavi palielina mugurkaula slodzi, kas, savukārt, izraisa sāpes gan kājās, gan mugurā. Turklāt šādu apavu nēsāšana var radīt arī plakano pēdu.

Risinājums. Izvēlies apavus kaut vai ar pavisam nelielu papēdi, un tev mazāk nogurs gan mugura, gan kājas.

2. Koriģējošā veļa

Foto: Shutterstock

Problēma. Daudzas sievietes grēko, valkājot šo veļu ikdienā, jo virs tās labāk izskatās gan svārki, gan kleitas, gan džinsi. Jāpiekrīt, bet... Ilgstoša koriģējošās veļas nēsāšana ar laiku var izprovocēt dermatītu, muguras sāpes, grēmas un pat trombozi.

Risinājums. Ņem vērā, ka šāda veļa ir domāta tikai atsevišķiem gadījumiem, tāpēc velc to tikai tad, kad tiešām ir jāizskatās perfekti un jāvelk mugurā smalka vakarkleita. Labāks un noteikti veselīgāks variants figūras uzlabošanai, protams, ir ikdienas sportiskās aktivitātes.

4. Mazāka izmēra apavi

Problēma. Bieži gadās, ka tu atrodi izpārdošanā tieši tāda modeļa apavus, kādus esi mēnešiem ilgi meklējusi, bet, – ak, tavu postu! – tie ir par vienu izmēru mazāki nekā vajag vai pareizais izmērs spiež. Ilgi nedomājot, tu tos, protams, tomēr nopērc ar domu, ka gan jau piecietīsi, ja arī mazliet spiedīs. Pirms darīt ko tādu, noteikti būtu jāatceras, ka neatbilstoša izmēra apavi var veicināt nagu ieaugšanu un arī pēdas deformāciju.

Risinājums. Nepārprotami jāpērk tikai un vienīgi atbilstoša izmēra apavi, kā arī ieteicams atteikties no pārāk šauriem apaviem un apaviem ar šauru purngalu.

3. Peldkostīms

Foto: Shutterstock

Problēma. Pats par sevi saprotams, ka peldkostīms kā tāds ir nekaitīgs, bet, ja tu pēc peldes ilgstoši to atstāsi mugurā, tad ātri vien vari iedzīvoties sēnīšu slimībās vai vēsākā laikā pat cistītā.

Risinājums. Vienmēr paķer līdzi vai nu otru peldkostīmu vai arī uzģērb kādu citu apģērba gabalu (sarafānu, tuniku, t-kreklu), kamēr tavs iemīļotais peldkostīms žūst.

5. Zemas kvalitātes bižutērija

Foto: Scanpix

Problēma. Pats par sevi ir skaidrs, ka lēta un nekvalitatīva bižutērija ne tikai ātri zaudē savu sākotnējo pievilcību, bet ļaunākais ir tas, ka var radīt arī dažādas nopietnas alerģijas.

Risinājums. Piedāvājam trīs variantus nenēsāt bižutēriju vispār, izvēlēties tikai dārgmetālus vai arī meklēt tiešām kvalitatīvu bižutēriju.

9. Stringa biksītes

Problēma. Arī stringa biksīšu nēsāšana ikdienā var radīt ļoti nopietnus draudus veselībai. Pirmkārt, var rasties noberzumi un iekaisumi intīmajās zonās, kas, savukārt, var veicināt cistītu un citas nepatīkamas saslimšanas.

Risinājums. Ja tomēr esi šī apģērba gabala fane, tad izvēlies ražojumus no dabīgiem materiāliem. Nevajadzētu arī nēsāt tikai un vienīgi šāda tipa biksītes, jo mūsdienās ir iespēja izvēlēties arī daudzus citus skaistus un interesantus apakšbikšu modeļus.

7. Pārāk augsti papēži

Foto: Shutterstock

Problēma. Regulāri nēsājot apavus ar ļoti augstiem papēžiem, var iedzīvoties mugurkaula disku trūcēs, lempīgā gaitā, muguras sāpēs un tulznās.

Risinājums. Nepērc uzreiz pirmās iekārotās augstpapēžu kurpes! Vispirms pastaigājies tajās pa veikalu un mēģini sajust, vai nav sasprindzināti ikri un mugura, vai nevelk pēdas. Ja tā ir, tad pieņem, ka šie apavi vienkārši nav domāti tev un meklē citus, ar pēdas izliekumam atbilstošāku liesti.

6. Pludmales iešļūcenes

Problēma. Iešļūcenes ir apavi, kas pilnīgi nefiksējas uz kājas. Nēsājot šāda tipa apavus, instinktīvi cenšamies tos noturēt kājās, saspiežot pirkstus un nepārtraukti sasprindzinot arī muskuļus. Tas var izraisīt sāpes ikros un potītēs. Šāda tipa apavos, īpaši, ja tie ir slapji, var arī viegli izmežģīt kāju.

Risinājums. Jāatceras, ka iešļūcenes tomēr ir pludmales apavi un absolūti nav piemērotas staigāšanai pa pilsētu.

8. Balkonetes tipa krūšturis

Foto: Shutterstock

Problēma. Vienā ziņā tas ir universāls krūšturis, kuru var nēsāt gan ikdienā, gan zem dziļi dekoltētām vakarkleitām. Diemžēl tie palielina dažādu saaugumu rašanās risku krūtīs. Tas pats sakāms arī par ļoti iecienītajiem "push up" krūšturiem, ko ārsti iesaka nēsāt ne ilgāk kā astoņas stundas diennaktī.

Risinājums. Šāda veida krūšturus tomēr labāk izmantot nevis ikdienā, bet tikai svētku reizēs. Katrai dienā vairāk piemēroti, protams, būs klasiskie modeļi ar mīkstām bļodiņām.

10. Pārāk šauri džinsi

Problēma. Neticami, bet fakts pārāk šauri džinsi var radīt nopietnas veselības problēmas asinsrites traucējumus, kas, savukārt, var veicināt asinsvadu slimības.

Risinājums. Necenties par visām varītēm ielīst džinsu biksēs, kas ir par izmēru vai diviem mazākas. Prātīgāk būs, ja izvēlēsies pieguļošus, nevis pārāk nospiedošus modeļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!