Līdz 30.aprīlim Mākslas telpā "Aspazijas 20" notiek izstāde "L'amour de l'impossible" ("Mīlestība pret neiespējamo"), kurā var aplūkot Latvijas rotu dizaineres Annas Faniginas radītās sudraba brošas - tajās izmantotas fotogrāfijas, dārgakmeņi, vintāžas stikli un veclaicīgas bižutērijas fragmentu jaunie iemiesojumi - sava veida citāti, kas rada saikni ar pagātnes estētiku.

"Savā rotu kolekcijā "L'amour de l'impossible" es turpinu pētīt brošu tēmu. Manuprāt, broša ir īpaša rota, kam ir tiesības "uz ielaušanos" mūsu personīgajā telpā. Tā simbolizē spilgtu un dvēseli caurdurošu iespaidu. Šoreiz šīs saasinātās sajūtas un vienreizējie pārdzīvojumi, ko mums dāvā balets, nepārtraukti paplašinot iespējamā robežas, rada vēlmi "piespraust tos pie sirds" un aiznest sev līdzi, saglabāt uz ilgu laiku, dalīties ar citiem un iedvesmoties neiespējamajam," par savu darbu stāsta rotu māksliniece.

Izstādē, kas notiek 19.Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros, redzamas arī piecas lielformāta melnbaltas fotogrāfijas, ko baleta "Romeo un Džuljeta" jauniestudējuma mēģinājumu procesā fotografējis Krievijas Valsts Ermitāžas fotogrāfs-mākslinieks, Jurijs Molodkovecs. Tās veidotas īpašā tehnikā, kur savienojas impulsīva gaisma, gara kadra ekspozīcija un spēle ar pietuvinājuma maiņu un kameras kustību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!