Vai tavs darba apģērbs palīdz tev gūt panākumus, vai arī tu esi tērpusies kā īsts nelaimes putns? Par to ir vērts padomāt! Tavs darba apģērbs lielā mērā palīdz veidot tavu profesionālo tēlu, tāpēc ir svarīgi domāt par to, ko tu velc mugurā, ejot uz darbu.
Parūpējies par to, lai tavs tēls būtu saskaņā ar tevi un tavām karjeras interesēm.

Vai tavs izskats liecina par to, ka tu esi pašpārliecināta, lietišķa un radoša darbiniece? Vai arī tas rada iespaidu, ka tu esi nenopietna, par sevi nepārliecināta vai introverta personība? Lai atstātu labu pirmo iespaidu uz kolēģiem, ir vērts rūpīgi pārdomāt savu darba garderobi.

Vai tu ģērbies atbilstoši darba videi?

Ir ļoti svarīgi saprast, kādas ir kompānijas prasības darbiniekiem attiecībā uz viņu apģērbu. Galu galā, tu taču nenāksi uz darbu vilnas džemperī un džinsos, ja visi pārējie ir tērpušies solīdos uzvalkos un kostīmos. Savu darba garderobi sāc veidot ar labas kvalitātes, klasiskiem kostīmiem. Pēc tam vari likt lietā radošo izdomu un atsvaidzināt savu tēlu ar interesantiem aksesuāriem. Protams, rūpējies par to, lai visas šīs detaļas savā starpā būtu saskaņotas un, kombinējot dažādus apģērba gabalus, tu varētu izveidot vairākus ansambļus.

Bikses

Klasiskās taisnā griezuma bikses rada solīdāku tēlu nekā bikses ar paplatinātiem galiem. Šīs sezonas mode piedāvā dažādus bikšu modeļus, taču valkā tās kopā ar augstpapēžu kurpēm vai arī klasiskiem, nospodrinātiem apaviem, kas radīs elegances un izsmalcinātības akcentu.

Kostīms

Katrai biroja darbiniecei ir nepieciešams vismaz viens labs kostīms - žakete ar svārkiem vai biksēm vai abiem diviem. Tāpēc ieteicams ieguldīt naudu labas kvalitātes, izturīgos apģērbos.

Modes pazinēji iesaka darbam vienrindu pogu žaketi ar atlokiem, bet, ja tev nepatīk kostīmi, tad izvēlies saskaņotu žaketi un svārkus vai bikses. Pēc tam vari izvēlēties dažādus adītus topiņus un blūzes, ko valkāt zem žaketes.

Svārki

Lielākajai daļai sieviešu labi izskatās svārki līdz ceļiem ar augstpapēžu vai vidēju papēžu kurpēm. Garāki svārki izskatīsies mazliet vecmodīgi, taču, ja esi pietiekami gara, vari valkāt arī tādus. Mini svārkiem lietišķas sievietes garderobē nav vietas, ja vien, protams, tu neesi manekene. Atceries, ka birojs nav īstā vieta, kur valkāt pikantus un uzkrītoši greznus tērpus. Galu galā tev jāģērbjas tā, lai tu atstātu vajadzīgo iespaidu un tiktu uztverta nopietni.

Jaunās sezonas mode

Lai izceltos ar ulramodernu stilu 2002. gadā, kādēļ gan neizvēlēties bikšusvārkus? Stella Makartnija un vairāki citi dizaineri tās demonstrēja savās 2002. gada pavasara kolekcijā. Šīs ir labas ziņas karjeras sievietei, jo bikšusvārki var būt gan stilīgi, gan funkcionāli.

Neformālais piektdienas stils

Savukārt ar neformālu ģērbšanās stilu, pat interneta biznesa laikmetā, problēma ir tā, ka tur nekādu likumu nav.

Kokvilnas bikses un žakete vai brezenta auduma bikses un svīteris? Parasti pieņemams ir gandrīz jebkas. Ja rodas kādas šaubas, izvēlies kvalitatīvus apģērba gabalus neitrālās krāsās un izvairies no:

  • Uzkrītošām, kliedzošām, bezgaumīgām drēbēm.
  • Apģērba gabaliem, kas tev īsti neder.
  • Kurpēm, kurās tu jūties ļoti ērti, taču kuras vairs neizskatās īsti labi.
  • Apspīlētām trikotāžas biksēm ar noirušiem valdziņiem (fui!)

Kas attiecas uz darba apģērba krāsām, ieteicams galvenos apģērba gabalus iegādāties tādās krāsās, kuras būs viegli saskaņot ar dažādu krāsu aksesuāriem. Pelēkais un melnais vienmēr ir modē, bet vai šīs krāsas tev vēl nav apnikušas? Lai izveidotu interesantāku tēlu, vari izmantot šokolādes brūnos, dzeltenbrūnas krāsas vai pat zilos un tumšsarkanos toņus. Nebaidies izmēģināt dažādas krāsas, rakstus un faktūras, taču neaizmirsti, ka tavas mīļākās krāsas ne vienmēr būs tās, kuras tev vislabāk piestāv.

Lai atbilstu stereotipam, nav jāiztērē vesela bagātība, taču, ja tu vēlies kāpt pa karjeras kāpnēm, ir vērts izplānot, kā radīt uz apkārtējiem cilvēkiem vajadzīgo iespaidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!