Vasarā ļaudis cenšas vairāk laika pavadīt dabā un baudīt tās skaistumu. Taču reizēm der atcerēties, ka saule nav nemaz tik nevainīga, kā varētu šķist. Tās raidītais ultravioletais starojums var kaitēt un pat radīt bojājumus katra redzei. Tieši tādēļ modes mākslinieki piedāvā lielisku risinājumu ikvienam, kurš vēlas saglabāt veselību un skaistumu.
Labs risinājums, kā pasargāt redzi, ir paslēpt acis no kaitīgā starojuma zem saulesbrillēm. Tās ir lieliska un bieži vien dārga rota ne vien ikdienā, bet arī svētkos. Saulesbrilles piedod jauku akcentu ikviena stila veidošanā.

Šo briļļu klāsts vadošajās to izgatavotāju kolekcijās ar katru gadu papildinās un saglabā savas pozīcijas modes tirgū. Ietvaru dizains turpina attīstīties un mainīties, nereti saglabājot iepriekšējo gadu tendences. Saulesbriļļu dizainā sevišķi pievērsta uzmanība detaļām. Šīs sezonas brillēm raksturīgas piesātinātas krāsas un kontrasti – mirdzošs un spožs ar sulīgu augļu nokrāsām.

Saulesbrilles sievietēm kļūst pēc iespējas sievišķīgākas un jutekliskākas. Tādas, lai nēsātāja sajustos kā maigs zieds. Lai dvēseles spogulis – acis, lai arī nedaudz noslēptas, tomēr vilina un aicina ikvienu iedziļināties tajās vairāk. Krāsas saulesbrillēs laistās kā varavīksnes atspulgs viļņos.

Šīs brilles ir sievišķīgas, dzīvīgas, stilīgas un piemērotas ikvienai dzīves situācijai:

  • bagātas, ar spožiem akcentiem (kristāliem, dimantiem, pērlēm) – saviesīgiem pasākumiem;
  • maigas un jutekliskas (kā saullēkta dūmaka) – romantiskam vakaram;
  • virsizmēra, kā slēpotājiem (atgādinot noslēpumainu masku, kas it kā vēlas paslēpt seju no apkārtējo acīm, bet tai pašā laikā darbojas pretēji, tās liek atskatīties, ieskatīties un nepalikt vienaldzīgam) – trakulīgām un dumpinieciskām afērām.
  • Lai saulesbrilles padarītu uzkrītošākas, tās papildina ar augļu, ziedu un tauriņu akcentiem un pērlītēm ietvaros. Nereti briļļu turētāji atgādina izliektas vītnes un stilizētas ķēdes. Dominējošās krāsas ietvaros un stiklu tonējumos ir tirkīza zilie, visu nokrāsu zaļie, rozā, dzeltenie un citi spilgtie toņi. Šosezon modē ir izcelties un mirdzēt kā tropu ziedam košajā dabas fonā.

    Brillēm bez rāmjiem raksturīgs virsizmērs un pārejoša krāsu gamma stikliņos. Tie pārklāti ar atstarojošu virsmu, kas rada nedaudz noslēpumainu un vilinošu iespaidu. Bezrāmja brilles ir visjutekliskākās un maigākās. Tās it kā ir un tai pašā laikā to nav. No attāluma atgādina romantisku dūmaku, tādu, ka neviļus gribas teikt – “viņa staigā kā pa mākoņiem rozā brillēs”.

    Plastmasas rāmīši ir plati, vienkrāsaini un rotāti ar nedaudziem akcentiem. Plats rāmītis radīs vizuāli skarbākas sievietes tēlu. Tādas, kura zina, ko grib, kura stingri turas virs zemes un apzinās to, kas ir. Viņai nav jāizliekas. Šādu briļļu spilgtie ietvari padarīs acis divtik izteiksmīgas nekā parasti.

    Brilles ar apaļām lēcām rada nedaudz akadēmisku izskatu, kas atgādina vidusskolas skolotāju, kurai vienmēr ir kas sakāms. Viņai ir daudz atbilžu un tikpat daudz jautājumu. Viņa ir uzticama un sirds dziļumos ļoti jutekliska.

    Padomi briļļu izvēlē

    Mēs katrs esam atšķirīgi, tāpēc arī katrai sejas formai ir kādas noteiktas briļļu formas, kas papildinās un izcels jūsu skaistumu. Izvēloties pareizu briļļu formu, varam koriģēt sejas formu, izcelt kādu tās daļu, papildināt tērpu un paspilgtināt savu tēlu.

    Ja jums ir apaļa sejas forma

    Apaļa seja ir pilnīga, bez asiem stūriem. Bieži vien šīs sejas mēdz būt vienādā platumā ar garumu. Ja jums ir šā tipa sejas forma, piemērotākās būs brilles ar bieziem rāmjiem, platas un brīvas pie deniņiem. Šādas saulesbrilles optiski pagarinās seju un neizcels apaļīgās formas. Arī tumšās krāsas padarīs seju slaidāku, tāpēc pamēģiniet šokolādes brūnas, tumši sarkanas un rozā krāsas no šīs sezonas saulesbriļļu kolekcijām.

    Ja jums ir ovāla sejas forma

    Šī sejas forma parasti ir vissabalansētākā. Zods būs nedaudz šaurāks par pieres daļu. Parasti cilvēkiem ar šīs sejas formu ir augsti vaigu kauli. Izvēlieties brilles, kas ir vienādā platumā ar sejas platāko daļu, lai saglabātu balansu. Izvairieties no tāda stila brillēm, kas ir smagas V veida un ar izteiktiem leņķiem. Labākā izvēle šīs sejas formas īpašniecēm ir taisnstūra un četrstūra brilles. Atcerieties, pats galvenais ir saglabāt balansu, tāpēc izvēlieties brilles, kas ir proporcionālas jūsu sejai.

    Ja jums ir četrstūra sejas forma

    Četrstūrveida sejas formas īpašniecēm zods un piere būs plati. Izvēlieties brilles ar apaļām formām, kas nomāks jūsu sejas aprises. Izvairieties no četrstūru brillēm, jo tās pastiprinās jūsu sejas formas un radīs asu stūru iespaidu.

    Ja jums ir sirdsveida sejas forma

    Tipiskām sirdsveida sejas formām ir plata piere, augsti vaigu kauli un šaurs zods. Stūrainas vai aviatora formas balansēs mazo zodu, kamēr bezrāmja stila brilles izskatīsies dabiski piemērotas šai sejas formai. Labāk izvairīties no tumšajām krāsām, kas var samazināt sejas formas līnijas. Tāpēc izvēlieties optiski gaišākas krāsas – dūmakaini brūnas vai pelēkas.

    Lai kas jūs būtu, lai kādu stilu jūs pārstāvētu, atcerieties, ka šosezon brilles ir topa lieta. Tās var būt romantiskas un jutekliskas vai dumpinieciskas un “kliedzošas” kā jūs.

    Tātad atcerēsimies, ka katram ir savs unikāls stils un stila izjūta. To, ko jūtam instinktīvi, nevar nedz uzrakstīt, nedz iemācīt. Pats galvenais, lai kādas brilles jūs izvēlētos, jūtiet tās kā daļiņu no sevis, jūtieties tajās brīvi un nepiespiesti.

    Uzliksim saulesbrilles, pacelsim galvu augstāk un ar pārliecinātu pašapziņu iekarosim vasaru, iekarosim pasauli.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!