No 9. līdz 13. martam Rīgā notiks pirmā profesionālā modes nedēļa, kas sola kļūt par centrālo modes notikumu Baltijas reģionā. Tajā piedalīsies dizaineri no Baltijas valstīm, Krievijas, Vācijas, Čehijas, Nīderlandes, viesi no Francijas, kas ieradīsies, pateicoties Sieviešu gatavo apģērbu federācijai Francijā (Fédération Française du Prêt à Porter Féminin). Goda viesu vidū būs arī vācietis Helmut Lang – "Euro Fashion Week" pārstāvis.

“Baltic Fashion Week” (BFW) pavasara sesijas ietvaros notiks 2005./2006. gada rudens-ziemas sezonas kolekciju skates.

Atklāšana - 9. martā

Modes nedēļas skates notiks Vāgnera koncertzālē un “Mercedes” centrā. Savukārt modes nedēļas atklāšana (9.martā plkst. 20:00) Rīgas Cirka arēnā ir iecerēta kā spilgts un unikāls šovs, savdabīga ģeniālā P.I.Čaikovska baleta “Gulbju ezers” versija – “Swan Like Fashion”.

Idejas autors un uzveduma režisors ir slavenais Latvijas modes dizaineris Bruno Birmanis. Pasākuma koncepciju viņš ir veidojis, pamatojoties uz paša komponista izteikumiem par to, ka “Gulbju ezers” – tas ir spilgts uzvedums, kaut kas vairāk, nekā tikai balets (vārdu sakot, mūsu laikos – šovs).

Uzvedumā būs iesaistīti vadošie Nacionālās operas baleta solisti, kā arī vesela grupa reperu, akrobātu un kaskadieru. P.I. Čaikovska mūzikas aranžējumu un remiksu veidojis Aigars Krēsla (“Jumprava studija”). Tērpus piedāvās “Вaltic Fashion Week” dizaineri, bet kosmētiku – “Kolonna”. Biļetes pieejamas pilsētas kasēs un “Biļešu serviss” kasēs.

10. un 11. marta skates

Vāgnera koncertzālē jaunās modes kolekcijas demonstrēs Latvijas dizaineri: Līga Banga, Aleksandrs Pavlovs, Natālija Jansone, Romans Straupmanis, Marina Medvedeva, Tatjana Pavlova, EMME.

Modes nedēļu atklās viesi no Igaunijas – dizaineru duets Tanel Veenre & Aldo Jarvsoo. Heike Winhold – izstādes “Berlin PREMIUM” dalībniece no Vācijas parādīs kolekciju “Fallen Angel”. Mandeep Dhilon – indiešu dizaineris, kurš dzīvo un strādā Vācijā, paradīs ballīšu tērpus un aksesuārus. Čehijas dizainere Eva Brzakova rādīs kolekciju, iedvesmotu 30-to gadu stilistikā. Fahrijas Halafovas kolekcijā var sajust etniskus motīvus laikmetīgā izpildījumā. Emily Hermans no Nīderlandes demonstrēs kolekciju, kas ir postindustriāla laikmeta megapolises produkts.

12. marta skates

“Mercedes” centrā īpašais vakara notikums – 15 Francijas kompāniju jauno kolekciju skate – franču buķete: Didier Parakian, Cocomenthe, Fuego, Paul Brial, Ecru, Zyga, Jekel, Catherine Andre, Moloko, Louise Della, Judith Lacroix, Renato Nucci, Zapa, Leiko. Vācu dizaineris Sasha parādīs provokatīvo kolekciju, balstītu uz neparastu apģērba apdrukas formu. Vakaru noslēgs Kathrine Pradeou (Francija) skate.

Jauno dizaineru Prêt à Porter konkurss

11. martā Skonto hallē notiks Jauno dizaineru Pret-a-porter konkurss. Modeļu frizūras un make-up nodrošinās "Birutas Mageles starptautiskā stilistu skola". Uzvarētājam būs iespēja apgūt unikālo kursu De Montfort universitātē (Lielbritānijā), kur ir vienīgā fakultāte pasaulē ar kāzu tērpu, apspīlēto drēbju, apakšveļas, korsešu, sporta sacensību tērpu dizaina specializāciju. Uzvarētājam tiks dāvāts ceļojums uz Ēģipti.

Starptautiskajā izstādē “Stils un mode” piedalīsies vietējie un ārvalstu apģērbu, tekstila, apavu un aksesuāru ražotāji. Izstāde notiks praktiski vienlaikus ar Modes nedēļu. Izstādes atklāšanas diena – 11. marts.

Visu BFW pasākumu tiešraide notiks www.eurotv.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!