Foto: Shutterstock
Mode mainās nemitīgi, tāpēc dažkārt pilnīgi sažņaudzas sirds, kad ļoti iemīļots apģērbs pēkšņi ir kļuvis par vecmodības kalngalu. Taču nebēdā, ir veidi, kā no modes izgājušus apģērbus atkal padarīt aktuālu. Šoreiz piedāvājam veidus, kā atkal mūsdienīgus padarīt morālu novecojušus džinsus.

Protams, ir vairāki veidi, kā to izdarīt, un katram pie sirds noteikti ies kāds konkrēts veids, taču, lai nonāktu pie visgaumīgākā rezultāta, iespējams visas šīs metodes apvienot.

Spēles ar toņiem

Lai padarītu džinsus gaišākus, var izmantot balinātāju. Šeit jāatceras, ka jābūt uzmanīgam, un arī ar to daudzumu nevajag pārspīlēt – pietiek ar mazliet. Visoptimālāk atstāt džinsus kādu laiku mierā, lai balinātājs spētu iedarboties. Cik ilgi? Tas atkarīgs no tā, cik gaišus džinsus vēlies.

Ja tomēr vēlies savus džinsus padarīt modīgākus nedaudz vienkāršākā veidā, var ķerties pie smilšpapīra. Iespējams, izmantojot smilšpapīru kontrasts nebūs tik manāms, taču savs efekts tam visam noteikti būs.

Dilumi un plēsumi

Un, protams, kur nu bez dilumiem! Vispirms jāķeras pie lielākajiem plēsumiem, kurus iegriezt var ar šķērēm. Pirms ķeries pie griešanas, labāk septiņas reizes apdomā, vai plēsumi nebūs par daudz, par maz vai pārāk koncentrēti vienā vietā. Tos iepriekš vajag izplānot, lai kopskats būtu gluži kā no veikala.

Lai apstrādātu izveidotos plēsumus, talkā var ņem pinceti, ar kuru saraustīt audumu šķiedrās. Bet šeit rūpīgi – ja plēsumi ir cieši viens pie otra, tad var gadīties, ka ar pincetes palīdzību beigās tiekam pie viena liela cauruma, kas ne vienmēr izskatīsies labi.

Tāpat var izmēģināt audumu padarīt šikāku ar skuvekļa palīdzību,ar kuru, piemēram, apstrādāt kabatiņas, lai tās iegūtu mūsdienīgu šiku.

Lai izveidotu dilumu arī citās vietās, laimi var izmēģināt ar vēl kādiem asiem priekšmetiem matu sprādzīti vai matadatu, veidojot nelīdzenus un saraustītus akcentus.

Foto: Shutterstock

Dažādi citi akcenti

Kā atgādina dizainere un stiliste Iveta Vecmane, šogad modē mežģīnes. Šis ir arī lielisks veids, kā atdzīvināt savus džinsus ar nelieliem akcentiem. Veikalā iegādāts mežģīņu audumiņš, kuru piecakināt biksēm, izskatīsies rotaļīgi un radoši. Protams, vari ļaut vaļu savam radošumam un izdomāt vēl ko nebijušu un neredzētu.

Optimālais garums

Arī garumam ir nozīme. Atstāt tos garus vai padarīt īsākus – tā ir izvēle, kuru vari veikt pēc savas stila izjūtas. Ja, piemēram, apstrādā kādas bikses ar platiem galiem, kuras uzskati, ka diez vai kādreiz uzvilksi, droši nogriez kādu gabalu, un padari tās savai gaumei atbilstošas. Protams, no vecajiem džinsiem var izveidot arī šortus, bet, ja negribi būt tik radikāla, bikšu galus var arī vienkārši atlocīt.

Un, lūk, tavi džinsi atkal ir modē! Pats svarīgākais – tādi nebūs nevienam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!