Foto: Shutterstock
Vasaras noslēgumā sāc plānot savu rudens garderobi. Portāls "Glamour" piedāvā šī brīža piecus populārākos apavu veidus, kas ne tikai atsvaidzinās drēgno sezonu, bet ļaus pieskaņoties pasaules tendencēm modes jomā.

Vesterna stila zābaki

Vesterna jeb kovboju stila zābaki ir viens no strauji tuvojošā rudens lielākajām tendencēm. Tie pieejami dažādās variācijās – ar vai bez bārkstīm, kniedēm, izšuvumiem. Zābaku pamatīgais un stabilais papēdis ļauj tiem nokļūt iecienītāko apavu augšgalā, jo zābaki ir patiesi ērti. Izvēlies tos pieskaņot rudens mētelim ar džinsiem vai svārkiem, tikai neaizmirsti parūpēties par zābaku ādu mitros laikapstākļos.

"Neglīti" sportiska stila apavi

Can't wait for the weekend to begin 👏🏻✈️🍸 #ootd

A post shared by Sonia Lyson (@soniafrancex) on Aug 23, 2018 at 5:00am PDT

Sportiska stila apavi jau ilgāku laika periodu ir tendenču topu augšdaļā – tie kļuvuši par ērtu izvēli, ko pieskaņot ne tikai pie kleitām un svārkiem, bet arī biksēm un šortiem. Šobrīd arvien aktuālāk tiek nēsāti tā saucamie neglītie sportiskā stila apavi, kas izceļas ar interesantām formām un krāsām. Kāpēc gan neatsvaidzināt savu garderobi, ar ko ģeometriski īpašu un ērtu?

"Mary Janes" apavu variācijas

-2 degrees and no socks in sight ❄️🤭🙈 #ootd

A post shared by Sonia Lyson (@soniafrancex) on Feb 15, 2018 at 7:31am PST

Kā norāda portāls "Glamour", šajā sezonā aktuāli ir zināmo "Mary Janes" stila kurpju variācijas. Piemēram, vienkāršās siksniņas tiek aizstātas ar masīvām sprādzēm, kniedēm. No klasiskās pieejas atliek tikai pamatdoma, jo šobrīd piedāvājumā ir neskaitāmi, izgreznoti varianti, pat ar atvērtu papēža daļu.

Pastiprināti košas krāsas

Vai tās būtu kurpes ar papēdi, zābaki vai laiviņas, šoruden modē būs īpaši spilgtu krāsu apavi. Tos labi var sakombinēt ar neitrāli pelēku, zilu, melnu toņu biksēm, svārkiem un adītiem džemperiem. Ja nav pārliecības par krāsas izvēli, portāls "Glamour" iesaka izvēlēties koši sarkano – tā dēvējama par klasiku.

Apdrukāti zābaki

Saturdays 🎄#ootd #londontown

A post shared by Sonia Lyson (@soniafrancex) on Dec 2, 2017 at 4:47am PST

Apdrukāti zābaki ar, piemēram, gobelēna vai košu tapešu rakstu, ir viennozīmīgi rudens tendenču apavu izvēles topā. Košais akcents lieliski saskan ar citiem neitrālākiem apģērba gabaliem un izceļas uz kopējā stila fona. Tāpat zābakus krāšņākus padarīs mežģīnes, kniedes, sprādzes un smalkāks audums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!