Pozitīvie atslēgas vārdi: vērīgums, praktiskums, cilvēkmīlestība, stabilitāte, diplomātija, darba spars, reformas, sabiedriskums.

Negatīvie atslēgas vārdi:
aizvainojums, alkatība, vilšanās un iztēles trūkums.

Zaļā krāsa dzīvē simbolizē harmoniju un līdzsvaru. Tā stabilizē un ļauj izjust savu veselumu un visaptverošu mīlestību. Zaļā būvē vienojošus tiltus un problēmām rod visām pusēm apmierinošus risinājumus.

Zaļā krāsa vieno un sniedz iespēju mācīties mīlēt. Tā ir tilts starp siltajām un košajām krāsām – sarkano, oranžo un dzelteno un aukstajām elektriskajām krāsām – gaiši zilo, zilo un violeto. Tā ir gluži kā krāsu spektra vidū novietota svētnīca.

Zaļā veicina sadarbību un meklē saskares punktu. Šo krāsu nevar nosaukt ne par siltu, ne par aukstu, ne par aktīvu, ne arī par pasīvu. Zaļā ir vērīga un mīl salīdzināt. Tai ir dotas spējas redzēt abas puses, kas ļauj tai prātot un pieņemt neatkarīgu lēmumu. Zaļā krāsa iemieso sevī skaidrību un sapratni, kā arī spēju gūt labumu no visa.

Zaļā iedvesmo. Tā ilgojas pēc līdzsvara un harmonijas un panāk to. Šī krāsa simbolizē dzīves paisumus un bēgumus. Tā ir skaidri domājošs filosofs un praktiķis. Zaļā krāsa ir saskaņā ar dabas ritmu, tādēļ tā ir spējīga turēt sevi grožos, jo tai piemīt stabilizējošs spēks.

Tā cenšas noturēt apsvērumus un emocijas līdzsvarā. Iedziļinās lietu būtībā un ir apzinīga izpildītāja. Psiholoģiski zaļā krāsa atspoguļo emocionālo līdzsvaru. Ja līdzsvars ir izjaukts, dvēselē ienāk skaudība un greizsirdība. Neliela “zaļā” skaudība var būt virzītājspēks, kas mudina cilvēku dzīvē iet uz priekšu. Šai gadījumā negatīvā īpašība kļūst par savu pretstatu, radot lielisku rezultātu.

Zaļā krāsa simbolizē arī materiālu labklājību, taupību un ekonomisku domāšanu. Ja rodas nepieciešamība pēc šīs krāsas, tas norāda uz vēlmi iegūt harmoniju un psiholoģisku līdzsvaru. Dzīvē ir iestājies mierīgāks periods, kad vairāk uzmanības pievērš materiālajam nodrošinājumam.

Zaļā krāsa var norādīt arī uz to, ka cilvēkam ir tieksme dzīvē ar visu samierināties un sevi pārāk ierobežot. Iemesls tam var būt ilgas pēc līdzsvara, ko cilvēks cenšas panākt uz sava rēķina.

Šī krāsa var liecināt arī par zemu pašvērtējumu, kādēļ rodas vēlme atrast savu patieso būtību. Interese par zaļo krāsu norāda, ka cilvēks ir gatavs meklēt savu patieso vietu dzīvē un vēlas tur nokļūt. Piemēram, uzņēmējs maigi zaļā olīvkrāsas uzvalkā rada uzticamu iespaidu, jo ir gatavs diplomātiski rēķināties ar visu pušu interesēm un viņam ir izteikti ekonomiska kompetence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!