Pozitīvie atslēgas vārdi: gudrība, pacietība, miers, godīgums, saprātīgums, ideālisms, noteikumu ievērošana.

Negatīvie atslēgas vārdi:
emocionāla nelīdzsvarotība, dzestrums, melīgums.

Zilā ir patiesības un miera krāsa. Tajā jaušama dzīves gudrība un prasme plānot un īstenot darbus. Zilā krāsa ir klusa un mierīga, tai piemīt dažādu gudrību spēks.

Tā caur sapratni attīra un maina cilvēkus. Zilā krāsa simbolizē domas skaidrību un pārveido pasaules uzskatu.

Tā arī liecina par likumu ievērošanu un kārtības izjūtu. Zilās krāsas valkātājiem patīk hierarhija, tā pauž iekšēju un ārēju sakārtotību. Zils simbolizē cerības un ticību augstākiem ideāliem, ticību kaut kam tādam, ko nav iespējams ne ieraudzīt, ne sadzirdēt.

Psiholoģiski zilā krāsa liecina par garastāvokļa mainīgumu un vēlmi būt profesionālim. Cilvēks ar tādu raksturu var lidināties sapņu mākoņos un tad pēkšņi iekrist dvēseles pagrabos. Zilu tērpu lietotājs ir spējīgs ilgi un aizrautīgi noņemties ar kādu projektu un tad pēkšņi to atmest.

Ja rodas ilgas pēc zilās krāsas, parasti tā ir vajadzība sakārtot savas domas un dzīvi. Šajā krāsā mēs neapzināti meklējam savas dzīves asi – idejiskos virzienus, kuros iezīmējas nākotnes cerības.

Cilvēki respektē zilas krāsas valkātāju un bez iebildumiem pieņem viņa argumentus. Garā zilā mētelī tērpts advokāts atstāj kompetentu iespaidu un rada uzticēšanos, ka tieši viņš spēs atrisināt šķietami neatrisināmās problēmas.

Dāma zilā kostīmā liek saprast, ka viņa apzinās savu vērtību un sabiedrisko stāvokli, sarunās ar viņu nevajag lietot žargonu, tad saruna var pēkšņi pārtrūkt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!