Foto: PantherMedia/Scanpix

Laiku pa laikam dzirdams, ka daiļā dzimuma pārstāves aizrāvušās ar kādu jaunu brīnumlīdzekli, kas palīdzot ātri nomest svaru, uzlabot imunitāti vai uzveikt dažādas slimības. Lielā daļā gadījumu šī interese ātri vien noplok, jo atklājas, ka izslavētais līdzeklis nespēj palīdzēt tā, kā cerēts. Šobrīd, balstoties uz harpersbazaar.com sniegto informāciju, šādā statusā nonācis kokosriekstu ūdens.

Vai eksotisks brīnumlīdzeklis?

Kokosriekstu ūdeni, ko Latvijā var iegādāties eko preču veikaliņos, ilgu laiku uzskatīja par otru tīrāko produktu uzreiz aiz parastā ūdens.

Iepriekš to pozicionēja kā uzturvielām bagātu ēdienu, kura lietošana ne vien apgādā mūsu organismu ar tam nepieciešamām vitamīniem un minerālvielām, bet arī mazina klepu, galvassāpes, uzlabo holesterīna līmeni, uzlabo imunitāti un spēj pasargāt no dažādiem citiem vīrusiem un slimībām.

Patiesā vērtība

Tomēr, kā atklājuši uzturpētnieki, kokoriekstu ūdens, kas atrodams jaunajos, zaļos kokosriekstos, pirms tas pārvēršas par pienu, patiesībā nav nekāds brīnumūdens, kā tika domāts agrāk.

Tiesa, tas nenozīmē, ka kokosriekstu ūdens ir pilnīgi bezvērtīgs – tas satur kāliju, magniju, kalciju un daudz mazāk cukura, kā citu augļu dzērienos, taču izdzerot vienu pudeli šī ūdens tiek uzņemtas tikpat daudz uzturvielas, kā apēdot vienu banānu un izdzerot glāzi ūdens.

Protams, ja tev garšo atsvaidzinošais kokosriekstu ūdens un tu vari atļauties to iekļaut savā ēdienkartē arī finasiāli, neko sliktu tas tev nenodarīs, tomēr nevajadzētu ar kokosriekstu ūdeni aizvietot citus ēdienus vai gaidīt, ka tas novērsīs saaukstēšanos vai citas kaites.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!