Foto: Shutterstock
Ar Pūpolsvētdienu ir aizsākusies Klusā nedēļa, kad, gaidot Lieldienas, kristieši pievērš pastiprinātu uzmanību atturībai un grēku nožēlai. Pirms pašām Lieldienām īpaši nozīmīgas Klusās nedēļas dienas ir Zaļā ceturtdiena, Lielā piektdiena un Klusā sestdiena.

Turklāt Klusajā sestdienā – dienā pirms Kristus augšāmcelšanās, gaidāms vēl viens svarīgs notikums – pilns Mēness aptumsums. Neraugoties uz faktu, ka Latvijā tas nebūs redzams, zināmu aptumsuma ietekmi uz mūsu emocionālo pasauli mēs tomēr noteikti jutīsim.

Tā kā aptumsums notiks, Mēnesim atrodoties Svaru zīmē, tad šī ietekme varētu skart savstarpējo attiecību sfēru. Tāpēc aptumsuma un dažu tam tuvāko dienu laikā nevajadzētu iesaistīties konfliktos un attiecību skaidrošanā, bet vairāk piedomāt pie tā, kā attiecības uzlabot.

Mēness aptumsuma diena – 4. aprīlis – ir arī pilnmēness atslodzes diena, bet sakarā ar aptumsumu šajā dienā nav ieteicama pilnīga badošanās. Labāk izvēlēties tādu ēdienkarti, kas sastāvētu tikai no augļiem vai dārzeņiem, vai izmantot uzturā ļoti populāros un viegli pagatavojamos smūtijus – zaļos kokteiļus.

Tie tiek gatavoti, blenderējot ūdeni, pienu, bezpiedevu jogurtu vai, iztiekot bez papildus šķidruma pievienošanas vispār, kopā ar zaļumiem, augļiem, riekstiem, sēkliņām, diedzētiem graudiem un dārzeņiem dažādās kombinācijās. Tā kā aprīlis ir arī sulu laiks, ūdens vietā lieliski iederēsies bērzu vai kļavu sulas.

Lūk, dažas smūtiju receptes, kā arī atslodzes dienu grafiks aprīlim! Lai izdodas sasniegt kāroto fizisko formu un uzlabot pašsajūtu!

Kokteilis enerģijai

  • 2 kivi
  • Banāns
  • Seleriju kāts
  • Dilles
  • Glāze ūdens vai bērzu sulas

Kokteilis mundrumam

  • Ābols
  • Bumbieris
  • Salātlapas
  • Diedzējumi (kreses, redīsu sēkliņas u.c.)
  • Glāze ūdens vai bērzu sulas

Kokteilis ādas skaistumam

  • Gurķis
  • Burkāns
  • Spināti
  • Ingvers
  • Tējkarote medus
  • Glāze ūdens vai bērzu sulas

Tāpat atceries, ka zaļie kokteiļi ir lielisks vitamīnu avots pavasara mēnešiem un ne tikai. Tos, protams, var lietot visu gadu, izmēģinot dažādas sastāvdaļas un kombinācijas, tā atklājot arvien jaunas garšu nianses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!