Foto: Shutterstock
Mierpilnais vērotājs Vēzis - dzīves baudītājs, izsmalcināts garšu guru, izvēlīgs, pat pārāk. Lielisks pavārs un gatavotājs, jo īpaši, ja tas dziļākā būtībā sasaistīts ar vārdu "ģimene"... Ja nu reiz Saule tikusi līdz Vēža zīmei, parunāsim par viņa diētu sīkāk.

Tendence uz apaļumu formās Vēzim ir salīdzinoši izteikta. No visām horoskopa zīmēm viņš ieņem augsto trešo vietu uz vēderriepu pjedestāla. Atkal - ne labi, ne slikti, vienkārši tendence izplūst ir tikpat labi saformējama (savācama), cik palaižama pašplūsmā.

Konstitūcija tendēta uz liekā uzkrājumiem jau agrā jaunībā. Emocijas un tikai emocijas ir liekā svara pamatā! Ko ar to visu darīt? Pēc iespējas vairāk pakārto savu dzīvi Priekam! Bet – priekam nav brīv’ būt ēdienam...

Uz Vēzi kā reiz strādā visas šīs Mēness paisuma-bēguma teorijas, Mēness dilumi un pieaugumi. Protams, jāvēro, bet kopumā pirms Pilnmēness jaukajiem Vēžiem tiešām tiešām no saldumiem būtu jāatturas, jo īpaši no tiem, kuri saucas – kūciņas un tortītes. Arī forma uz Vēzi atstāj savu iespaidu! Jā, jā! Apaļas formas saldumi ar reaktīvu ātrumu mīl nogult uz gurniem un dupša. Četras "baltās nāves", kurām Vēzim būtu jāsaka strikts NĒ, – cukurs, sāls, kartupeļi un baltie milti. Toties balto pienu - cik tik lien!

Pulkstenī jāskatās! Seši vakarā ir pēdējais laiks virtuves apmeklējumam. Ak, jā, Vēzis ir viens no retajiem, kura vārdi par to, ka viņš briest pat no ēdiena smaržām, ir balta patiesība. Diemžēl. Tālab laba ventilācija Vēža mājoklī ir primāra, jo īpaši, ja mājokļa robežas piekļaujas citu blokmājas iedzīvotāju n-tajām sienām. Loģiski, ka Vēža vieta ir privātmāja, bet vislabāk lauku saimniecība, ar savu rocību, dobēm, kūtiņu un zivju dīķi.

Vēžu šīsvasaras diēta (protams, ja ir tāda vēlme nomest lieko!) – apzināta, gara pelde, kilometrs un vairāk ar vienu reizi. Pirtslietas reizi nedēļā. Piena-ogu kokteiļi, ne skābpiena, ne jogurtu, vienkārši piens ar ogām. Pēc iespējas vairāk laba miega, snaudieniņi un meditācijas šūpuļtīklā, vēlams - ābeles zaros. Kafija ar pienu, ne saldo krējumu, un bez cukura. Maizi šovasar vispār nē, nekādu.

P.S. horoskopa aplis ietver sevī visas 12 zīmes, un katram no mums Vēzis kādā no horoskopa laukiem figurē. Tālab ne viens Vēzis, bēdīgais, apdalīts ar tendenci uz apaļumu – zīme horoskopā var atrasties ļoti labā vai mazāk izdevīgā pozīcijā attiecībā pret pārtiku un ēšanas paradumiem.

To noteikt un izanalizēt var tikai dziļāks zvaigžņu pētnieks, tālab augstākminētais ir vien jauks pastāsts Vēža zīmes virzienā. Protams, ne bez dziļām zināšanām, kā šo vispārinājumu iznest.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!