Foto: Sergejs Urbanovičs
Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas organizētā projekta "Fit Model Latvija 2017" pavasara sezonas dalībnieces aktīvi turpina savas gaitas ne vien sporta zālē, bet arī virtuvē. Septītās projekta nedēļas nogalē meitenes piedalījās ēdiena gatavošanas šovā, kura laikā viņām bija jāpagatavo maltīte, kas ir ne vien garda, bet arī veselīga, informē Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova.

Meitenes sadalīja divās komandās. Katrai no tām bija jāizdomā fitnesa ēdienkarte ar trim ēdieniem. Šos ēdienus vajadzēja arī pagatavot. Vederņikova kulinārijas šovu raksturo kā vienu vērtīgākajām un interesantākajām aktivitātēm projekta vēsturē. Meitenēm galdā tika likti konkrēti produkti, un tika atļauts izmantot tikai to, ko dalībnieces var ikdienā lietot savā uzturā, vai arī citus produktus ar zemu kaloriju daudzumu.

"Dalībnieces ieguva neaizvietojamu pieredzi ēdiena gatavošanas šovā, kurš norisinajās izslavētā restorāna "Riverside House" viesmīlīgajās telpās. Meitenes vadīja un kopā ar viņām strādāja restorāna šefpavārs Jevgēnijs Zapoļskis. Konkursa noslēgumā tiesnešu balsis tika atdotas abām komandām līdzvērtīgi, jo grūti bija izvēlēties uzvarētājus. Galvenā atziņa no kulinārijas šova – veselīgi ēst ir garšīgi, krāsaini un motivējoši," teic Vederņikova.

Pirmā komanda gatavoja:

  • Laša tartars ar avokado, kampariem un paipalu olu;
  • Vistas veltnīši ar sparģeļu pildījumu, ziedkāpostu un brokoļu biezputru;
  • Krāsnī ceptu bumbieru kārtojums ar svaigām ogām.

Otrās komandas ēdieni bija šādi:

  • Brokoļu un cukīni krēmzupa ar kazas sieru;
  • Grilēta Arktikas palija ar dārzeņiem;
  • Banānu un avokado kēkss.

Novērtē arī tu, kā izskatās meiteņu gatavotie ēdieni!

Šefpavārs iesaka: trīs gardu un veselīgu ēdienu receptes

Foto: Sergejs Urbanovičs

Ja arī tu vēlies ēst veselīgāk un garšīgāk, restorāna "Riverside House" šefpavārs Jevgēnijs Zapoļskis piedāvā iepazīties ar trim veselīgiem ēdieniem, kuros ir ļoti maz kaloriju. Tie ir viegli un ātri pagatavojami un noteikti palīdzēs tev sagatavoties vasaras sezonai.

Tomāti ar mocarella sieru

Foto: Sergejs Urbanovičs

Tomātus aplej ar verdošu ūdeni, uzmanīgi noņem mizu un sagriež mazās šķēlītēs. Jau sagrieztus tomātus uzliek uz pannas, pievieno klāt ķiplokus un bazilika lapiņas. Pievieno šķipsniņu sāls, svaigi maltus melnos piparus un olīveļļu. Visu tvaicē aptuveni 3 minūtes. Traukā kārto tomātus un sagrieztu mocarella sieru. Pārlej ar olīveļļu un dekorē ar bazilika lapiņām.

Arktikas palijas fileja ar burkānu un seleriju sakņu biezeni, sparģeļiem un citrona sulu

Foto: Sergejs Urbanovičs

Seleriju kātus un burkānus notīra, sagriež mazos gabaliņos un novāra sālītā ūdenī, līdz tie kļūst mīksti. Novārītos dārzeņus ieliek blenderī, pievieno ēdamkaroti olīveļļas un visu sablenderē viendabīgā masā. Notīra sparģeļus un liek vārītā ūdenī, kam pievienota citronu sula un cukurs (pustējkarote), vāra divas minūtes. Zivij pievieno sāli, piparus un ierīvē ar olīveļļu, cep uz lēnas uguns, līdz tā ir gatava. Citrona sulu sajauc ar olīveļļu un pievieno jau gatavai zivij.

Vājpiena biezpiena deserts

Vājpiena biezpienu, kam pievienots mazliet medus, viegli sablenderē. Filo mīklu sagriež kvadrātiņos, izmērā 10x10 cm. Mīklu izklāj, apsmērē ar vājpiena biezpiena krēmu un sarullē, izmantojot divas līdz trīs kārtas. Izveidoto ruleti apsmērē ar sviestu un cep cepeškrāsnī (210-220 grādos) trīs līdz četras minūtes. Rotā ar ogām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!