Foto: Shutterstock

Nav noslēpums, ka ziemā lielākajai daļai no mums parādās kāds lieks kilograms, kas rodas gan mazkustīgāka dzīvesveida, gan palielinātas apetītes dēļ. Šai sakarā portāls allwomenstalk.com piedāvā fitnesa trenera ieteikumus, kā arī gada aukstajā sezonā, neievērojot striktas diētas, saglabāt slaidu un tvirtu augumu.

Ēd produktus, kas bagāti Omega – 3 taukskābēm

Ziemā laiku pa laikam varam justies visai nožēlojami tumšā laika, nokrišņu un saules trūkuma dēļ. Lai uzlabotu noskaņojumu, nemeklējot mierinājumu saldumos un neveselīgās uzkodās, uzņem vairāk Omega – 3 taukskābju! Pētījumi liecina, ka tās vairo serotanīna līmeni mūsu organismā.

Uzņem vitamīnu D

Ziemas laikā cilvēki dažreiz teju nemaz neredz sauli, tā neuzņemot vajadzīgo vitamīna D daudzumu, Rezultātā var kļūt vājāki mūsu muskuļi, mazināties kaulu blīvums, palielināties tauku daudzums un rasties nogurums. Novērs to, ēdot lasi, makreles, tunci un olas, kurās vitamīna D ir daudz.

Cīnies pret kāri pēc saldumiem ar sezonas produktiem

Tieši ziemā kāre pēc saldumiem, kūkām un citiem viduklim nedraudzīgiem našķiem ir vislielākā. Lai to mazinātu, ēd sezonas produktus, piemēram, sarkanos kāpostus un arī Briseles kāpostus, kas ir bagāti uzturvielām un radīs sāta sajūtu.

Vingro mājās

Kad ārā ir tumšs un auksts, tā vien gribas labāk palikt mājās. Lai neiedzīvotos pilnīgā slinkumā, vingro pati, izmantojot kādu no neskaitāmajiem video treniņiem, ko atradīsi gan internetā, gan aplikācijās. Tie ir piemēroti visu veidu fiziskajai sagatavotībai – atliek vien izvēlēties sev tīkamāko!

Atjauno ķermeni un garu

Iepriecini savu ķermeni un prātu ar kādu SPA procedūru vai masāžu. Īpaši vērtīga būs tāda masāža, kurā tavs ķermenis tiks kārtīgi izstiepts, tā atbrīvojot to no muskuļu sāpēm un vairojot tonusu.

Stiprini savu imunitāti ar zaļumiem

Ziemā mūsu imunitāte ir pakļauta vislielākajam stresam, tāpēc stiprini to, ēdot zaļumus, kas bagāti ar vitamīniem un organismam tik nepieciešajamām minerālvielām.

Izmēģini jogu

Joga ir lielisks veids, kā stiprināt ne tikai prātu, bet arī ķermeni. Izmēģini dažādus tās veidus, atrodot sev piemērotāko, un praktizē jogu kaut 10 minūtes dienā!

Uzstādi treniņa mērķus

Lai motivētu sevi, atrodi savus treniņu mērķus – noskriet noteiktu distanci konkrētā laikā, pieveikt jaunu svaru summu, veidot spēka vingrojumus, vai piedalīties kādā labdarības skrējienā!

Ēd brokastis

Lai dienas laikā negribētos našķēties, ēd brokastis! Izvēlies olbaltumvielām un šķiedrvielām bagātus produktus, kas nodrošinās sāta sajūtu ilgāk un veicinās vielmaiņu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!