Foto: Publicitātes foto
Svara zaudēšanā ikvienai sievietei ir savas viltībiņas, kas, lai gan ļauj iegūt kārotās formas, tomēr ir gana nedraudzīgas veselībai. Tāpat ar šokējošiem uztura paradumiem lepojas arī slavenības. Šai sakarā "Huffington Post" piedāvā leģendāru cilvēku neparastāko diētu apkopojumu.

Elizabete Teilore

Elizabetes Teilores ēdienkarte sastāvēja no biezpiena, kas sajaukts ar krējumu, steika, zemesriekstu sviesta un sausiņiem. Turklāt brokastīs slavenā kinozvaigzne apēda vien sausmaizīti.

Rezultātā Teilores nevainojamā figūra radīja pārsteigumu ne vienam vien uztura speciālistam – pirmkārt, lielā piesātināto tauku daudzuma dēļ, otrkārt – jo mazāk ēdam brokastīs, jo lielāku izsalkumu jūtam dienas laikā.

Odrija Hepberna

Hepberna savu nevainojamo figūru saglabāja, pateicoties augļiem un dārzeņiem, retām maltītēm no pastas un našķēšanās reizēm ar tumšo šokolādi. Jāpiebilst, ka aktrises uzturā dramatiski trūka olbaltumvielu.

Lords Bairons

Kā vēstī BBC, leģendārais rakstnieks paniskās bailēs iedzīvoties liekajā svarā iztika vien no biskvītiem un sodas ūdens vai arī kartupeļiem, kas mērcēti etiķī.

Merilina Monro

Žurnālam "Pageant Magazine" 1952. gadā Monro atklāja, ka, lai gan vairums cilvēku viņas ēšanas paradumus uzskata par pilnībā nepieņemamiem, viņai tie šķiet normāli.

Piemēram, aktrises ierastās brokastis sastāvēja no glāzes uzsildīta piena un divām jēlām olām, kas tajā iemaisītas. Jāpiebilst, ka līdztekus nesamērīgajam uzturvielu daudzumam un riskam iedzīvoties paaugstinātā holesterīna līmenī, šī maltīte draud arī ar saindēšanos jēlo olu dēļ.

Karls Lāgerfelds

Savā grāmatā "The Karl Lagerfeld Diet", ikoniskais modes dizaineris atklājis, ka ikdienā izdzer lielu daudzumu diētiskās kolas, lai mazinātu izsalkumu, kā arī kategoriski atsakās no nodarbošanās ar sportu, jo tas veicinot apetīti.

Marija Kallasa

Nereti dzirdēta leģenda, ka slavenā operdziedātāja norija lenteni, lai zaudētu aptuveni 40 kilogramu svara, tomēr viņas biogrāfijas autors šo faktu noliedz, apgalvojot, ka Kallasa patiesībā meklēja veidu, kā atbrīvoties no parazītiem, ko it kā uzņēmusi, apēdot pusjēla steika tartaru.

Tiesa, Kallasa izmēģinājusi kādu citu veselībai bīstamu svara zaudēšanas metodi – lietojusi milzu devas vielmaiņu paātrinošu hormonu un jodu, kā rezultātā tikusi ne tikai pie slaida auguma, bet arī kaitējusi nervu sistēmai un savai balsij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!