Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai zaudētu liekos apaļumus, sievietes nereti ir gatavas teju uz visu, tādējādi kaitējot savai veselībai un panākot pretēju efektu. Lai no tā izvairītos, iepazīsties ar "Women's Health" apkopotajiem svara zaudēšanas veidiem, kurus nekad un nekādā gadījumā nevajadzētu izmēģināt!

"Balona" tablete

Kuņģa balona tablete no tiesas ir tablete, kas tiek norīta un ļauj mediķiem vēderā piepumpēt balonu. Tas aizņem ēdienam paredzēto vietu un pēc trīs mēnešu lietošanas tiek nomainīts, to izvelkot ārā caur nēsātāja muti. Šai tabletei ir vairāki īpaši bīstami blakus efekti, kā arī tā var izsaukt nāvi.

Diurētiķi un caurejas līdzekļi

Minētie līdzekļi, ko sievietes visai bieži izmanto svara zaudēšanā, rada elektrolītu un organismam nepieciešamo sāļu zudumu, kā arī dehidratāciju ar nopietnām tās sekām.

Korsetes

Valda uzskats, ka iespīlēšanās korsetē ilgtermiņā var radīt kārotās auguma formas. Patiesībā tā nodrošinās vien fizisku diskomfortu, turklāt, savilkta pārāk cieši, var radīt kaitējumu iekšējiem orgāniem un traumēt pat ribas.

Dažādi svara zaudēšanas medikamenti

Kā apliecina mediķi, neviens "uztura bagātinātājs" vai citi svara zaudēšanas medikamenti veselībai draudzīgā veidā nenodrošinās svara zudumu, ja nemainīsi savu dzīves stilu. Turklāt daudzi no tiem rada dzīvībai bīstamas blaknes sastāvā esošo aizliegto vielu dēļ.

Atteikšanās no ogļhidrātiem

Mūsu organisms funkcionē no ogļhidrātu sniegtās enerģijas, tāpēc, ja dienā tos uzņemsi mazāk par 130 gramiem, organismam tiks darīts pāri, likumsakarīgi apstājoties arī veselīgam svara zudumam. Uzņem veselīgos ogļhidrātus ar pilngraudu produktiem, daudz šķiedrvielu un vitamīnu, un tava pašsajūta būs lieliska, uzlabojoties arī fiziskajai formai.

Badošanās

Aktīvai sievietei dienā nepieciešamas vismaz 1200 līdz 1400 kalorijas. Ja apēdīsi mazāk, tiks kavēta tava vielmaiņa, panākot tieši pretēju efektu tievēšanai.

Noteiktu produktu grupu izslēgšana

Atceries – lai zaudētu svaru, jāēd pilnvērtīgi! Ja pārtiksi vien no olām vai pilnībā atteiksies no taukus saturošiem produktiem, svara zudums panākts netiks, turklāt tiks bojāta tava vielmaiņa, rezultējoties vēl vairāk liekajos kilogramos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!