Liekā svara zaudēšana ir visnotaļ sarežģīts process, kas prasa ne mazums pūļu un laiku. Lai tas netiktu izšķiests veltīgi un rezultātu trūkums neliktu atmest visam ar roku, iepazīsties ar health.com apkopotajām kļūdām, ko, paši nezinot, pieļaujam cīņā ar liekajiem kilogramiem.

Pārmērīgs olbaltumvielu patēriņš

Olbaltumvielas ir veselīgas un organismam nepieciešamas, tomēr pārmērīgs to patēriņš rezultēsies liekajos taukos. Vidējas miesasbūves sievietei ikdienā nepieciešams uzņemt 46 gramus proteīnu, apgalvo eksperti.

Nepietiekams dārzeņu daudzums

Cilvēkam ikdienā jāapēd 2,5 tases dārzeņu. Ietver tos visās maltītēs ne tikai salātu veidā, bet arī kā svaigu piedevu sviestmaizei vai brokastu omletei.

Brokastīs – vien glāze sulas

Vairums sulu strauji paaugstina cukura līmeni asinīs, kā rezultātā organismā izstrādājas insulīns, radot izsalkuma sajūtu. Sulas glāzes vietā brokastīs ēd olbaltumvielām un šķiedrvielām bagātus produktus, piemēram, pilngraudu maizi un vārītu olu.

"Sēdēšana" uz ūdens un kardio treniņiem

Muļķīgākais veids, kā zaudēt svaru, ir dzert vien ūdeni un aktīvi nodarboties ar kardio treniņiem. Tas kaitē ne tikai tavai veselībai, bet arī svars atgriezīsies ar uzviju, jo iespaidīgo kilogramu zudumu veidos vien zaudētais šķidrums.

Nepietiekams miega daudzums

Nepietiekams miega daudzums rada pastiprinātu kortizola izstrādāšanos, kas savukārt veicina izsalkuma sajūtu un kāri to remdēt ar saldumiem un neveselīgām uzkodām, lai vairotu enerģiju. Izgulies un tev būs krietni vieglāk ēst veselīgi!

Pārcenšanās sporta zālē

Nesen veiktā pētījumā atklāts, ka cilvēki, kuri noskrēja divus kilometrus prieka pēc, pēc tam apēda krietni mazāk, salīdzinot ar cilvēkiem, kuri skrēja uz laiku, iztērējot visas enerģijas rezerves. Nepārvērtē savus spēkus un neizliec sevi visu sporta zālē – tieši mērenība dos rezultātus!

Aizbildināšanās ar laika trūkumu

Ja nevari veltīt trīs stundas sporta zāles apmeklējumam, neatmet fiziskām aktivitātēm ar roku pavisam! Pat 10 minūšu kardio vingrojumi, ko plašā klāstā piedāvā YouTube, stiprinās tavu veselību un veicinās svara krišanos.

Vieni un tie paši treniņi

Lai fiziskās aktivitātes sniegtu kārotos rezultātus, izvēlies dažādas intensitātes un ilguma slodzi. Vienādi treniņi ar laiku zaudēs savu efektivitāti.

Nestrādāšana ar svariem

Lai zaudētu svaru, nepieciešama lielākā muskuļu masa, kas efektīvāk dedzinās kalorijas pat miera stāvoklī. Lai to uztrenētu, neignorē vingrojumus ar svaru cilāšanu – tie neliks tev apaugt ar muskuļiem, bet gan piešķirs augumam tonusu un tvirtumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!